Debrecen hírei

2018.08.23. 16:28

Megújultak az egyetem gyakorlóiskolái

Debrecen - Több mint 300 millió forintot fordított a Debreceni Egyetem saját és pályázati forrásból gyakorlóiskoláinak korszerűsítésére, hogy az új tanévben modern, kellemes környezet fogadja a vakációról visszatérő diákokat és pedagógusokat.

Debrecen - Több mint 300 millió forintot fordított a Debreceni Egyetem saját és pályázati forrásból gyakorlóiskoláinak korszerűsítésére, hogy az új tanévben modern, kellemes környezet fogadja a vakációról visszatérő diákokat és pedagógusokat.

Kevesebb mint két hét múlva újra becsengetnek, csaknem háromezer tanuló kezdi meg a 2018/2019-es tanévet a Debreceni Egyetem gyakorlóiskoláiban. Az intézmények néhány helyiségére, folyosójára és tantermére azonban rá sem fognak ismerni a fiatalok, akkora változáson estek át a nyáron.

A legnagyobb, 135 millió forint összértékű beruházás a DE Balásházy János Gyakorló Középiskolájában és Kollégiumában valósult meg pályázati forrásból. Teljeskörű felújítás történt a főépület aulájában, a folyosókon és a tanári szobákban, ahol nemcsak a padló, valamint a falak újultak meg, hanem kicserélték a nyílászárókat és új bútorokkal rendezték be a helyiségeket. Korszerűsítették az informatika termeket, melyek szintén új asztalokat kaptak, az alagsorban lévő tankönyvraktárból pedig közösségi teret alakítottak ki. Emellett a pincétől a padlásig megújult az iskola mellett található, úgynevezett gépudvar két épülete is, ahol főként gyakorlati oktatást tartanak.

Jelentős változáson esett át a Kossuth Gyakorló Arany téri épülete is. Egy 90 millió forintos pályázati forrásból korszerűsítették a tornatermet, amely nemcsak új padlóburkolatot kapott, hanem újrafestették a falakat, kicserélték a világítást és a felszerelt eszközöket, valamint új tornaszereket vásároltak.

Továbbá megújultak az öltözők az ott található vizes blokkokkal együtt. A Debreceni Egyetem emellett további 14 és fél millió forint saját forrást biztosított a tanári szoba, az első emeleti folyosó és öt tanterem PVC burkolatának javítására, cseréjére, valamint az aula és a lépcsőház festésére.

A Csengő utcai gimnázium csaknem 60 millió forint támogatást nyert, és további 9 millió forintot adott a Debreceni Egyetem az intézmény korszerűsítésére. A beruházás során teljes körűen felújították a D épület alagsorát, ahová többek között az iskola múzeuma költözhet vissza méltó körülmények közé. Új padlóburkolatot és festést kapott a tornaterem, a folyosókra ivókutakat, a tantermekbe pedig projektorokat szereltek fel.

A Kossuth utcai iskola sem marad ki a korszerűsítésből. Itt a 4. emeleti lánymosdó kapott új burkolatot, festést, szanitereket, és hamarosan a tanári mosdó is megszépül. Emellett biztonsági rács készül az irattár ablakára, és az udvari tereprendezést is megoldották az összesen 17 millió forint saját forrásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!