Debrecen hírei

2018.08.23. 16:28

Megújultak az egyetem gyakorlóiskolái

Debrecen - Több mint 300 millió forintot fordított a Debreceni Egyetem saját és pályázati forrásból gyakorlóiskoláinak korszerűsítésére, hogy az új tanévben modern, kellemes környezet fogadja a vakációról visszatérő diákokat és pedagógusokat.

Debrecen - Több mint 300 millió forintot fordított a Debreceni Egyetem saját és pályázati forrásból gyakorlóiskoláinak korszerűsítésére, hogy az új tanévben modern, kellemes környezet fogadja a vakációról visszatérő diákokat és pedagógusokat.

Kevesebb mint két hét múlva újra becsengetnek, csaknem háromezer tanuló kezdi meg a 2018/2019-es tanévet a Debreceni Egyetem gyakorlóiskoláiban. Az intézmények néhány helyiségére, folyosójára és tantermére azonban rá sem fognak ismerni a fiatalok, akkora változáson estek át a nyáron.

A legnagyobb, 135 millió forint összértékű beruházás a DE Balásházy János Gyakorló Középiskolájában és Kollégiumában valósult meg pályázati forrásból. Teljeskörű felújítás történt a főépület aulájában, a folyosókon és a tanári szobákban, ahol nemcsak a padló, valamint a falak újultak meg, hanem kicserélték a nyílászárókat és új bútorokkal rendezték be a helyiségeket. Korszerűsítették az informatika termeket, melyek szintén új asztalokat kaptak, az alagsorban lévő tankönyvraktárból pedig közösségi teret alakítottak ki. Emellett a pincétől a padlásig megújult az iskola mellett található, úgynevezett gépudvar két épülete is, ahol főként gyakorlati oktatást tartanak.

Jelentős változáson esett át a Kossuth Gyakorló Arany téri épülete is. Egy 90 millió forintos pályázati forrásból korszerűsítették a tornatermet, amely nemcsak új padlóburkolatot kapott, hanem újrafestették a falakat, kicserélték a világítást és a felszerelt eszközöket, valamint új tornaszereket vásároltak.

Továbbá megújultak az öltözők az ott található vizes blokkokkal együtt. A Debreceni Egyetem emellett további 14 és fél millió forint saját forrást biztosított a tanári szoba, az első emeleti folyosó és öt tanterem PVC burkolatának javítására, cseréjére, valamint az aula és a lépcsőház festésére.

A Csengő utcai gimnázium csaknem 60 millió forint támogatást nyert, és további 9 millió forintot adott a Debreceni Egyetem az intézmény korszerűsítésére. A beruházás során teljes körűen felújították a D épület alagsorát, ahová többek között az iskola múzeuma költözhet vissza méltó körülmények közé. Új padlóburkolatot és festést kapott a tornaterem, a folyosókra ivókutakat, a tantermekbe pedig projektorokat szereltek fel.

A Kossuth utcai iskola sem marad ki a korszerűsítésből. Itt a 4. emeleti lánymosdó kapott új burkolatot, festést, szanitereket, és hamarosan a tanári mosdó is megszépül. Emellett biztonsági rács készül az irattár ablakára, és az udvari tereprendezést is megoldották az összesen 17 millió forint saját forrásból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!