Debrecen hírei

2018.07.08. 10:20

Európában egyedülálló csoda a Hortobágyon

Hortobágy - Ismét együtt szervezte a település Debrecennel a nemzetközi hírű lovasnapokat.

Hortobágy - Ismét együtt szervezte a település Debrecennel a nemzetközi hírű lovasnapokat.

Több mint fél évszázad bizonyítja, hogy a rendezvény komoly értéket képvisel, amit érdemes megőrizni, továbbadni – fogalmazott Komolay Szabolcs, Debrecen kulturális alpolgármestere az 52. hortobágyi lovasnapok péntektől vasárnapig tartó programsorozatának megnyitóján.

Fotó: Derencsényi István

Eső nélküli, kellemes, kissé szeles időjárás fogadta a pusztára érkezőket, ami megfelelő hátteret adott a számos lovas rendezvény mellett a „szélsebes vágtának”, a Nemzeti Vágta előfutamának. Örömhír, hogy Debreceni versenyzője, Hajdú László, Liptó nevű lovával ott lesz a szeptemberi döntőn, ám a füzéri és a hatvani versenyző mellett ifjabb Kosina Péter, a Mátai Ménes lovasa is bejutott – szabadjeggyel mint a rendező település versenyzője.

A vágta hortobágyi futamán kívül folytatódott a hortobágyi csikósok versenye, a szimultán fogathajtó verseny, a pusztaötösök bemutatója, miközben a méneshajtást is megtekinthették az érdeklődők.

HBN


[related-post post_id="3915383"]

[related-post post_id="3915281"]

[related-post post_id="3914564"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!