Debrecen hírei

2018.06.06. 14:04

Féltékenységből szúrt a debreceni férfi

Debrecen - Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat ellene.

Debrecen - Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat ellene.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a debreceni férfi ellen, aki féltékenységből szúrta meg az érzelmeit nem viszonzó nő élettársát.

A vádlott és a sértett hosszabb ideje ismerték egymást, korábban egymás közelében laktak. A vádlott érzelmileg kötődött a sértett élettársához, szeretett volna vele közelebbi kapcsolatba kerülni, ezért őt többször kereste személyesen és telefonon, azonban az asszony a férfi közeledését mindig elhárította.

2017. szeptember 18-án a vádlott kétszer is megjelent a sértett házánál, be akart jutni, ezért hangosan dörömbölt a lemezkapun. Első alkalommal csak az asszony volt otthon, aki felszólította a vádlottat, hogy távozzon. A vádlott kora délután ismételten megjelent a ház előtt, és hangosan ütötte a kaput, majd egy idő után magától elindult a közeli tér felé. A házban tartózkodó sértett kiment az utcára, ahol felismerte a vádlottat, utána ment, majd kérdőre vonta.

A vádlott rendkívül idegesen visszafordult a sértett felé, aki ettől megijedt, és tartva a vádlott bántalmazásától, kezeit a feje elé kapta, ekkor azonban hirtelen az elkövető egy ismeretlen eszközzel a férfi bal oldali mellkasát kétszer megszúrta a hónalj vonalában, majd elszaladt.

A férfit ismerősei kísérték kórházba, ahol őt haladéktalanul és szakszerűen ellátták, ugyanis a szúrt és metszett sérülései a mellüreg megnyílása miatt közvetetten életveszélyes állapotot okoztak.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken - olvasható az ügyészség honlapján. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!