Debrecen hírei

2018.06.08. 10:14

Debreceni díjjal indult a tizennyolcadik POSZT

Debrecen, Pécs - Elismerték, hogy a Csokonai színház jeleskedik az ősbemutatók színpadra állításában.

Debrecen, Pécs - Elismerték, hogy a Csokonai színház jeleskedik az ősbemutatók színpadra állításában.

Dörgedelmekkel kezdődött meg a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT). Nem szavak, csupán az égiek tették zajossá a megnyitót, melyet így végül a Pécsi Nemzeti Színház aulájában rendeztek, s szokatlan módon azonnal díjeső is kísérte a nagykorúvá serdült fesztivál első perceit. A Debreceni Csokonai Nemzeti Színházat díjazták, még mielőtt versenyprogramjukat, a Három nővért bemutatták volna a POSZT-on.

Szakértő testület ítélte oda

A debreceni színház nyerte el ugyanis első alkalommal a Békés megyei közgyűlés által frissen alapított Sík Ferenc Díjat – a Madarassy István szobrászművész által megalkotott plakettet és egy, a névadóra oly jellemző bőrtarisznyát – melyet Ráckevei Anna színházigazgató vehetett át Zelei Mihálytól, a viharsarok közgyűlésének elnökétől és Fekete Péter kulturális államtitkártól.

Zelei Mihály lapunknak elmondta, hogy az országos szakmai díjat a POSZT-tal együttműködő szakértő testület ítélte oda, s azt ismerték el, hogy a teátrum jeleskedik az ősbemutatók színpadra állításában. Ezzel is igyekeznek a legendás színházművész, Sík Ferenc emlékét megőrizni.

E.B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!