Debrecen hírei

2018.06.10. 14:06

Az egynyári virágok sok trágyázást igényelnek

Debrecen - A gyepet most a csapadékmennyiségtől függően hetente nyírjuk, és megfelelően öntözzük.

Debrecen - A gyepet most a csapadékmennyiségtől függően hetente nyírjuk, és megfelelően öntözzük.

Ha rendszeresen nyírjuk a füvet, akkor erősebbek és egészségesebbek lesznek a fűszálak, amelyek azután a gyomnövényeket is elnyomják. A fűnyesedék mulcsozáshoz is felhasználható.

Másodszor is virágozhat

A szarkaláb a júniusi fővirágzása után szeptemberben másodszor is hoz virágot, de csak akkor, ha az elöregedett hajtásokat tövig visszavágjuk.

Az egynyári virágok sok vizet és trágyázást igényelnek, főként a virágládákban. Az elnyílt virágokat távolítsuk el, így a növénynek több ereje marad a további virágzáshoz. Az egynyári virágokat egész nyáron ültethetjük – sőt, előnyös, ha fokozatosan ültetünk, mert ősszel tovább lesz virágszőnyegünk. Nyaralás idejére a támasztékot igénylő vagy kúszónövényeket elutazás előtt még egyszer kötözzük fel. A gyepet már ne trágyázzuk, mert fokozza a növekedést. A következő nyírás ugyanis csak nyaralás után esedékes. Az összes szobanövényt és edényes növényt legkésőbb most vigyük a szabadba.


[related-post post_id="3884306"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!