Debrecen hírei

2018.05.16. 14:27

A jövő jogászai és ítészei jeleskedtek

Debrecen - A jogeset alapján vád- és védőbeszédeket kellett tartani.

Debrecen - A jogeset alapján vád- és védőbeszédeket kellett tartani.

A 3. perbeszéd- és határozathirdetési versenyt rendezte meg a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és a Debreceni Ítélőtábla május 4-én. A háromtagú csapatok feladata egy megküldött jogeset alapján vádbeszéd és védőbeszéd tartása volt, valamint a bírósági határozat kihirdetése és megindokolása.

A Jogi Klinika gyakorlati képzés és szabadon választható tantárgy keretében tartott eseményen az előzetesen meghívott hallgatók vettek részt. A bíráló bizottságban szerepelt: dr. Nagy Antal, a Debreceni Törvényszék Büntető Kollégiumának vezetője, dr. Tóth István, Debreceni Fellebbviteli Főügyészség mb. fellebbviteli főügyész-helyettese és Szilágyiné dr. Karsai Andrea, a Debreceni Ítélőtábla elnökhelyettese.

A retorikát is értékelték

A zsűri egyrészt értékelte az irányadó történeti tényállás tükrében az anyagi jogi megoldást, a perjogi problémák felismerését, valamint különösen a határozathirdetés és a perbeszéd retorikáját.

A csapatverseny eredménye a következő. 1. hely: 5. számú csapat – Nagy Evelin Éva, Bodnár Klaudia, Szentmiklósi Bernadett. 2. hely: 1. számú csapat – Kovács Petra, Ladányi Henrietta, Bodnár Bianka 3. hely: 3. számú csapat – Salya Fruzsina, Simon Alexa, Elek Regina. Egyéni verseny eredménye.

Első helyezettek: bíró – Nagy Evelin Éva, ügyész – Prekup Dorina, védő – Bodnár Bianka. Védői különdíj: Szentmiklósi Bernadett.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!