Debrecen hírei

2018.04.03. 09:06

Nyuszik egy karnyújtásnyira: állati húsvétot tartottak Debrecenben

Debrecen - A hosszú hétvégén a húsvéti program nem maradhatott el a debreceni állatkertben sem, ahol többek között az ország egyik legnagyobb nyuszisimogatója várta a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Debrecen - A hosszú hétvégén a húsvéti program nem maradhatott el a debreceni állatkertben sem, ahol többek között az ország egyik legnagyobb nyuszisimogatója várta a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Kétnapos húsvéti program színesítette a Debreceni Állat– és Növénykert mindennapjait. A második napon ünnepi díszítésű nosztalgiavillamossal, azaz „nyuszivillamossal” érkeztek a kicsik és nagyok az állatkerthez, ahol a jó időnek is köszönhetően hosszú, kígyózó sor állt a bejáratnál.

Tojásfestés és locsolkodás

A vállalkozó kedvűek részt vehettek egy óriástojás kifestésében, illetve húsvéti tojásokat többféle technikával lehetett díszíteni az ideiglenesen felállított Kézműves Kuckóban, emellett a gibbonházban tojáskiállítást tekinthettek meg a látogatók. A Vidámpark területén a délutáni programok között szerepelt táncbemutató és táncház, ahol élő muzsika mellett elevenítették fel a népi locsolkodás hagyományát. A fiúk locsolóvers-tudásukkal versenyezhettek.

Csacsifogatozhattak is

A Pálmaházban találkozhattak a gyerekek örök kedvenceikkel, a frissen kikelt naposcsibékkel és nyuszikkal, sőt még törpemalacokat is simogathattak.

A húsvét legújabb sztárjait, a Wallisi feketeorrú juhokat is megismerhette a nagyközönség. Fel lehetett szállni a kisvasútra, és a legkisebbek a csacsifogatra is felülhettek.

Az Állatok akcióban program keretében a kibővült látványetetések mellett újra megnyílt a katta sétány, így testközelből találkozhattak a látogatók a most született gyűrűsfarkú maki bébikkel.

- Nagy Dóra -


[related-post post_id="3815111"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!