Debrecen hírei

2018.04.14. 10:23

A legigazibb hősök ők, a betegséggel küzdők

Debrecen - Fotókiállítás nyílt – Igazi Hősök címmel – a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány gondozásában pénteken, a Malomparkban.

Debrecen - Fotókiállítás nyílt – Igazi Hősök címmel – a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány gondozásában pénteken, a Malomparkban.

A 12 képet bemutató tárlat különlegessége, hogy olyan gyerekeket láthatunk Vasember-, Macskanő- vagy Superman-jelmezben, akik betegséggel küzdenek, vagy éppen már diadalmaskodtak felette.

– Ezek a gyerekek egyik napról a másikra szembesültek a betegségükkel. Nagyon nagy erő, kitartás és bátorság kell ahhoz, hogy egy hosszan elhúzódó kezelést végigvigyenek. Emiatt is adja magát, hogy ők az igazi hősök. Olyanok is vannak körülöttünk, akik a fotózáson kopaszok voltak, mostanra pedig már kinőtt a hajuk – mondta a kiállítás kapcsán Hetey Attiláné kuratóriumi tag.

Minden gyermek maga választotta ki, melyik szuperhős bőrébe bújik a 2017. november 25-i fotózásra. A képeket Budapesten készítette Katona Zoltán fotóművész, de számos támogató állt Örvendi Cintia, az alapítvány nagykövetének kezdeményezése mellé.

A képekből a 2019-es esztendőre naptár készül, mellyel az alapítványt lehet támogatni.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!