Debrecen hírei

2018.03.24. 11:45

Reneszánsz nap a Dériben

Debrecen - Előadásokkal, bemutatókkal zárták „Az Erdélyi Fejedelemség és Debrecen” című kiállítást.

Debrecen - Előadásokkal, bemutatókkal zárták „Az Erdélyi Fejedelemség és Debrecen” című kiállítást.

„A hit megtartó ereje - Az Erdélyi Fejedelemség és Debrecen” című kiállítás záró rendezvényeként, „Fejedelmek udvarában” címmel reneszánsz napot tartottak szombaton a debreceni Déri Múzeumban.

Délelőtt Béke Csaba lantművész és énekmondó műsora nyitotta a napot, majd Fegyverek és hatalmi jelvények az erdélyi pénzeken címmel dr. Kovács S. Tibor, a Magyar Nemzeti Múzeum, Történeti Tár, tárigazgató-helyettesének előadását lehetett meghallgatni.

Aztán A hódító iszlám vasökle - kelet nehézlovassága címmel dr. Töll László, a Nemzeti Örökség Intézetének főtanácsadója beszélt. Délben előbb a reneszánsz korabeli ételkészítés fortélyairól mesélt Tóth Károly chef, majd néhány finomságot meg is lehetett kóstolni.

Délután egyebek mellett a Bethlen Gábor korához köthető fegyvereket, viseleteket, használati tárgyakat mutattak be, majd „A hit megtartó ereje - Az Erdélyi Fejedelemség és Debrecen” című időszaki kiállítás területén dr. Krankovics Ilona, a kiállítás kurátora, történész muzeológus tartott tárlatvezetést. Reneszánsz hangszereket és táncokat is bemutattak.

- HBN -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!