Debrecen hírei

2018.03.19. 13:23

Egyre kevesebb helyen nincs áram a megyében - Friss infók az E.ON-tól

Hajdú-Bihar - A meghibásodásokat jellemzően a vezetékekre rakódó jég, a vezetékek elszakadása, valamint oszloptörések okozták.

Hajdú-Bihar - A meghibásodásokat jellemzően a vezetékekre rakódó jég, a vezetékek elszakadása, valamint oszloptörések okozták.

Jelenleg nyolc település egy-egy részén, összesen 4584 fogyasztási helyen nincs áram. A hétfő déli adatok alapján Bihardancsházán, Biharnagybajomban, Bihartordán, Hajdúszoboszlón, Nádudvaron, Nagyrábén, Sárrétudvariban és Szerepen nem sikerült még helyreállítani a szolgáltatást. Varga Ivett, az E.ON szóvivője válaszában kifejtette, a szolgáltató a hétvégére megerősített ügyeletet rendelt el, így az E.ON szerelői és szerződött vállalkozói szombat este óta teljes létszámban dolgoznak az üzemzavarok elhárításán.

A javítást hátráltatja, hogy a felázott talaj miatt sok esetben csak speciális, lánctalpas járművekkel közelíthetőek meg a hibahelyek, valamint csak ezekkel lehet megoldani a javításhoz szükséges anyagok és eszközök szállítását. A megyében összesen közel száz ponton sérült a hálózat, több mint 20 oszlop tört el, illetve sok helyen szakadt el a vezeték.

A szolgáltató szorosan együttműködik a katasztrófavédelemmel, hogy mielőbb helyreállítsák a szolgáltatást, valamint felvették a kapcsolatot az érintett települések polgármestereivel is.

HBN


[related-post post_id="3800202"]

[related-post post_id="3799986"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!