2018.03.31. 11:08
A szürkemarhát népszerűsítették a debreceni szakmai napon
Debrecen - A magyarság egyik jelképének számító, őshonos szürkemarhából készült ételeket, bárándi kenyeret és csilis finomságokat is kínáltak csütörtökön Debrecen belvárosában az arra járóknak a magyar szürkemarhát népszerűsítő szakmai nap rendezői. A tanácskozáson megtudtuk: ennek az állatnak ízletesebb, magasabb beltartalmú és kemikáliamentes a húsa.
Debrecen - A magyarság egyik jelképének számító, őshonos szürkemarhából készült ételeket, bárándi kenyeret és csilis finomságokat is kínáltak csütörtökön Debrecen belvárosában az arra járóknak a magyar szürkemarhát népszerűsítő szakmai nap rendezői. A tanácskozáson megtudtuk: ennek az állatnak ízletesebb, magasabb beltartalmú és kemikáliamentes a húsa.
A megyei önkormányzat gesztorként 975 millió forintot különített el a „Magyarszürke tematikus út” projektre, melyben több településünk is részt vesz.
Ezáltal turisztikai élénkülés is várható. Lesznek emlékházak, kézművesudvarok, szekérkiállítás, portékaház, tanösvény és pásztorfejedelmi kiállítás is – mondta el Pajna Zoltán, a hajdú-bihari önkormányzat elnöke a magyar szürkemarhát népszerűsítő szakmai napon csütörtökön, Debrecenben.
A Napló kérdésére Baracskay Lajos, a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesületének elnöke rámutatott: ez az állat ellenálló a téllel és a betegségekkel szemben, olcsó a tartása, a húsa BSE-mentes, és magas a szárazanyag-tartalma.
HBN