Debrecen hírei

2018.02.20. 07:41

Debreceni közgyűlés: a 471-es ügye is napirenden

Debrecen - A 2018-as büdzsé mellett útfejlesztésekről is határoz a testület csütörtökön.

Debrecen - A 2018-as büdzsé mellett útfejlesztésekről is határoz a testület csütörtökön.

A Déri Múzeum és a Méliusz Juhász Péter Könyvtár magasabb vezetőinek megbízása február 28-án lejár. A kiírt pályázatra csak az eddigi igazgatók jelentkeztek, emiatt a városi közgyűlés a tervek szerint ezúttal is őket nevezi ki. Kellő támogatás esetén a munkakörüket 2023. február 28. napjáig tölthetnék be. A csütörtökön 9 órakor kezdődő tanácskozáson emellett téma lesz Debrecen jelképeinek használata is. Ennek előterjesztése részletesen meghatározza, hogy a cívisváros címere és zászlója milyen esetekben használható díjtalanul, és mikor kell fizetni a szerepeltetésükért.

Az önkormányzat a 2018. évi költségvetésének egyenlegében a működési költségvetést 29 milliárd 631 millió 339 ezer 236 forint bevételi főösszeggel tervezi elfogadni. Összességében pedig a közgyűlési előterjesztés az idei büdzsé mérlegfőösszegét 87 milliárd 513 millió 379 ezer 914 forinttal tartalmazza.

Fotó: Matey István

Ezeken kívül a 471. számú főút Debrecen belterületi (1+000 és 2+850 km-szelvények közötti), valamint a Debrecen és Hajdúsámson közötti szakaszának négysávosítása is napirenden lesz az ülésen.

Az autópálya is döntő érv

A Debreceni Ipari Park Akadémia Kft. bővíteni kívánja a Határ úti ipari park területén az egyéb ipari gazdasági területeket, valamint újabb szomszédos területek felhasználásával az ipari park területét is.

A közgyűlésre készített előterjesztés szerint a módosításnak célja többek között az időközben történt fejlesztések és telekalakítások igényeihez szükséges közterület-alakítások rendezése, melyek kedvezőbb adottságokat adnak az ipari park telekalakításához, közlekedési kiszolgálásához és beépítéséhez. Az ipari park dinamikusan fejlődik a területen. Az ingatlan fejlesztése a szomszédos területek felhasználásával történhet meg a leggazdaságosabban. Az autópálya közelsége és kedvező közlekedési kapcsolata, a területen már kiépített infrastruktúra és a befektetői igények indokolják a terület bővítését. A fejlesztés nagy változást hoz a kulturált kialakításával és a minőségi építészeti tervezésével.

HBN


Erről is tárgyal a debreceni közgyűlés

A Debrecen–Nyírábrány II. rendű főút fejlesztéséhez szükséges tervezői feladatok

  • Célja az útszakasz alkalmassá tétele a 115 kN megengedett tengelyterhelés és a 440 kN megengedett járműössztömeg bevezetése miatti többletterhelések károsodás nélküli elviselésére. Emellett például a kerékpárút helybiztosítása és a buszmegállók öbölben történő elhelyezése is indokolja.
  • A szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata

  • Meghatározza a szociális szolgáltatások fejlesztésének irányait és céljait, összhangban egyéb települési fejlesztési koncepciókkal, stratégiákkal.
  • Pályázat kiírása a DIM élére

  • Oka: a Debreceni Intézményműködtető Központ mostani igazgatójának megbízatása április 30-án lejár.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!