Debrecen hírei

2012.07.04. 14:20

Triatlon Váltó Országos Bajnokságot rendez a Debreceni Sportcentrum

Debrecen - Ismét rangos triatlon versenynek ad otthont a cívisváros. Július 21-én, szombaton rendezik ugyanis a Váltó Országos Bajnokságot a Látóképi Tófürdőn, ismertebb nevén a Macsi Balcsin. A viadal a Magyar Triatlon Szövetség kiemelt versenye, egyben a sportág egyik legizgalmasabb és leglátványosabb megmérettetése.

Debrecen - Ismét rangos triatlon versenynek ad otthont a cívisváros. Július 21-én, szombaton rendezik ugyanis a Váltó Országos Bajnokságot a Látóképi Tófürdőn, ismertebb nevén a Macsi Balcsin. A viadal a Magyar Triatlon Szövetség kiemelt versenye, egyben a sportág egyik legizgalmasabb és leglátványosabb megmérettetése.A Váltó OB-ra több korosztályban lehet nevezni, várhatóan a hét második felétől.

 

Íme a kategóriák:

- Utánpótlás 1 (1997- és utána születettek)

- Utánpótlás 2 (1993-1996 között születettek)

- Amatőr Felnőtt (1973-1996 között születettek)

- Szenior (1972- és előtte születettek)

- Elit Felnőtt (profi licences versenyzők részvételével)

 

Lipták Tamás a Debreceni Sportcentrum- Sportiskola triatlon szakosztályának vezetője, az OB verseny-koordinátora elmondta, hogy a viadalon egy csapat három főből fog állni. Minden váltótag teljesíti az úszás, a kerékpározás és a futás távjait is, ám ezeken a versenyeken a szokottnál rövidebb távokat jelölnek ki – „a különböző korosztályokban várhatóan mintegy 100 csapat indulására számítunk, ez nagyjából 300 sportolót jelent, ennyi triatlonversenyző küzd majd az országos bajnoki címekért. Mi a Sportiskolás csapattal sokszor megnyertük ezt korábban, ha jól emlékszem 2000 óta körülbelül háromszor, négyszer. Az aranyérmek mellett nagyon jó élményeim vannak a váltó bajnokságokról. Úgy gondolom, hogy az egyéni sportágakon belül a csapatversenyek mindig egy érdekes kategóriát jelentenek, hiszen itt a versenyzők társaikért is küzdenek, ez pedig plusz erőt nyújt mindenki számára. Nagyon pörgős, látványos versenyre számítok.” – mondta a korábbi kiváló triatlonversenyző.

A július 21-i Váltó Országos Bajnokságon több Debreceni Sportiskolás valamint Hajdú-Bihar megyei egység is rajthoz áll. Az előkészületekről és a viadalról természetesen rendszeresen beszámolunk majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!