Bulvár, celeb

2008.03.26. 18:45

Bajba került az RTL Klub Fábry miatt

<p>Az RTL Klub megsértette Lendvai Ildikó szocialista politikus emberi méltóságát és méltatlan helyzetbe hozta őt a Fábry show egy pár héttel ezelőtti adásában.</p>

A médiahatóság a sérelmezett magatartás abbahagyására hívta fel a műsorszolgáltatót - a szerdán született döntésről az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) üléseinek egy állandó résztvevője tájékoztatott.

A lakossági bejelentések alapján indított vizsgálatban a műsor február 7-i adásában elhangzottak miatt marasztalták el a kereskedelmi csatornát; a határozat tervezetében az informátor közlése szerint az szerepel: a műsorvezető Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezetőre többször is - általa költői képnek nevezett - obszcén megjegyzéseket tett.

Tájékoztatása szerint az anyagban az áll: miután ezekért bocsánatot kért, pardonját azzal ellenpontozta, hogy a kormány is elnézést kérhetne tetteiért, amelyek fényében az előbbi kép sem túlzó.

A döntésben tájékoztatása szerint az is szerepel: a 2006-os választások első fordulóját követően Dávid Ibolya MDF-elnökre célzó ("Zöld erdőben jártam, ibolyát találtam, nem akart szavazni, le kéne savazni.") versike hangzott el ugyanezen produkció beharangozójában, akkor azonban a műsorszolgáltató bocsánatot kért, és ígéretet tett arra, hogy a történtek leírását "általános okulásul" etikai kódexéhez mellékeli.
Forrás: Stop

  • Fábry: miért lennék kíméletlen?
  • Fábry Sándor egy kiállításon zsűrizik
  • A rendőri brutalitás ellen tiltakozott Fábry
  • Fábry Sándor Kisvárdán
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!