Bulvár, celeb

2007.12.05. 09:27

Túladagolták Dennis Quaid ikreit

<p>Dennis Quaid amerikai színész és felesége beperelte a Baxter amerikai gyógyszercéget, mert újszülött ikreiket túladagolták véralvadásgátlóval.</p>

A Heparin nevű véralvadásgátlóból ezerszeres adagot kaptak a gyerekek. Az ikrek állapota kritikus volt, de már jól vannak - mondta a pár ügyvédje a TMZ.com nevű, hírességekre szakosodott amerikai internetes oldalnak.

A színész gyerekei, Thomas Boone és Zoe Grace november elején születtek Los Angelesben. A Cedars-Sinai kórház dolgozói összecserélték az üvegeket, ezért adtak 10 egység helyett 10 ezer egység véralvadásgátlót a gyerekeknek.

A szülők szerint a Baxter a felelős, mert a 10 egység/milliliteres és 10 ezer egység/milliliteres koncentrációjú heparinos fiolák címkéje nagyon hasonló. A cég hétfőn bejelentette, lecseréli a feliratokat.

Quaid és felesége, Kimberley Buffington 50 ezer dollárra perelte a gyógyszergyártót, állításuk szerint azért, hogy más gyerekekkel ez ne történhessen meg.

A TMZ.com úgy tudja, ugyanez a csere okozta korábban három csecsemő halálát Indiana államban.

Dennis Quaid a romantikus vígjátékokon kívül olyan filmekben szerepelt, mint a Jerry Lee Lewis életéről szóló A rock n roll ördöge (1989), a Wyatt Earp (1994), a Sárkányszív (1996), a Minden héten háború (1999), a Traffic (2000) vagy a Holnapután (2004).

Kapcsolódó anyagok:

  • Dennis Quaid ikrei az intenzíven
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!