Budapest hírei

2012.11.20. 14:11

A Jobbik is ellenzi, hogy kétharmados jogszabály legyen a földtörvény

Budapest, 2012. november 20., kedd (MTI) - A Jobbik szerint "tragédia" lenne, ha a kormány szándékainak megfelelően kétharmados, azaz minősített többséget igénylő jogszabály lenne a földtörvény.

Budapest, 2012. november 20., kedd (MTI) - A Jobbik szerint "tragédia" lenne, ha a kormány szándékainak megfelelően kétharmados, azaz minősített többséget igénylő jogszabály lenne a földtörvény.Varga Géza a Jobbik szakpolitikusa keddi sajtótájékoztatóján elmondta: az különösen aggályos, hogy a kormány úgy jelentette be a földtörvény kétharmados jogszabállyá nyilvánítását, hogy egyelőre nem tudni, pontosan milyen tartalommal fogadják majd el a jogszabályt.

Hangsúlyozta: ha a jelenlegi javaslatot fogadják el, akkor az csak a "Fidesz-közeli oligarcháknak, a külföldieknek és néhány Magoszos gazdának, vagyis a narancsbáróknak" kedvez majd.

A Jobbik ellenzi, hogy a földtörvény tervezete megnövelné a birtokméreteket, lehetővé tenné egy évnyi magyarországi telephely esetén a külföldiek számára a földszerzést, valamint elővételi jogot adna a jelenleg "strómanokon" keresztül magyarországi földeket művelő külföldieknek a területek megvásárlására, vagyis ezzel legálissá tenné a zsebszerződéseket.

Az MSZP hétfőn jelentette be: szintén ellenzik, hogy a földtörvény kétharmados, azaz minősített többséget igénylő jogszabály legyen.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!