Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.08.24. 08:45

Édes, feszültségoldó program

<p>Szerencs - Tudósok állítják: a csokoládénak stresszoldó, boldogságkeltő hatása van.</p>

Aki szívesen tesztelné magán a gyakorlatban, érdemes felkeresnie Szerencsen a vasárnap reggel 10-től este 10-ig tartó Első Országos Csokoládé Fesztivált. A rendezvényt a szerencsi lokálpatrióták egy csoportja ötölte ki, köztük volt Koncz Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke. Ő mint főszervező ajánlotta olvasóink figyelmébe a programot.

- Úgy gondoltuk, itt az ideje eloszlatni a tévhitet, miszerint Szerencsen megszűnt a csokoládégyártás. Bár a régi gyárban a cukorgyártás is megszűnt, a Bonbon Kft., Takács Istvánnak köszönhetően életben tartotta a csokigyártást. Olyannyira, hogy a híres termékskála 60 százalékát ma is előállítják, mennyiségben pedig a régi 30 százalékát képesek produkálni. Ezt szeretnék közhírré tenni ezzel a rendezvénnyel, amely középpontjában ugyan a csokoládé áll, termékkóstolókkal, de számos kulturális élvezetben i részesítjük az idelátogatókat. A gyermekek számára szervezett versenyek díja - ugye kitalálják? - csokoládé lesz, de a legkülönlegesebb látványosság anyaga is csoki: egy helyi művész több mázsás csoki mesefigurát készít a nap folyamán az átlátszó falú sátorban, amivel megdőlhet a hazai Guinness-rekord.

Kapcsolódó cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!