Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.08.31. 15:05

Az észak az idén is vigyáz!

<p>Vigyázzunk a gyerekekre! Ugye nem ismeretlen már ez a mondat olvasóink számára? Hetedik éve annak, hogy elhatároztuk, közlekedésbiztonsági akciónkkal igyekszünk elejét venni a tanév eleji gyermekbaleseteknek.</p>

Színes, nagyméretű, figyelemfelhívó táblákat helyeztünk el az idén is a megye három városában, a forgalmas utak mentén fekvő iskolák közelében. Összesen 199 tábla hirdeti két héten át Miskolcon, Ózdon és Kazincbarcikán: Vigyázzunk a gyerekekre! A nyári szünetben ugyanis a diákok hozzászoktak a szabadsághoz, még elevenek, féktelenek, sokszor akkor is, amikor figyelniük kellene. Az autók volánja mellett azonban felnőttek ülnek, akiknek tudniuk kell, elkezdődött a tanév, a diákok újra benépesítik az utcákat, esetleg váratlanul szaladnak ki az útra.
Azért válhatott az akció hagyománnyá, mert már az első kezdeményezésnek is nagy sikere volt.

Amikor megjelentek Miskolcon az első táblák, sok intézményből telefonáltak hozzánk, hogy az ő iskolájuk környékére is helyezzük ki, mert nagyon jó akciónak és figyelemfelkeltőnek tartják. Mint mondták, a KRESZ-táblákat már megszokták az autóvezetők, az északos táblák azonban az újdonság erejével hatnak, hiszen nincsenek kint egész évben, csak az iskolakezdés első két hetében. Lapunk további célja, hogy akciónkat kiterjesszük a megye minden nagyobb városára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!