Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.07.09. 11:56

Kesznyéten: túl a temetésen

<p>Kesznyéten - Minden attrocitástól mentes temetés során helyezték örök nyugalomra szombaton az ismertté vált kesznyéteni bűnügy során elhunyt férfit... A faluban (sok másikkal egyetemben) elrendelték az állandó rendőri jelenlétet hétfőtől.</p>

Minden attrocitástól mentes temetés során helyezték örök nyugalomra, katolikus szertartás szerint szombaton az ismertté vált kesznyéteni bűnügy során elhunyt férfit (akit halálos áramütés ért, miközben átmászott egy falubelije kerítésén). Kecső Imre polgármester tájékoztatása szerint a roma férfitől búcsúzó mintegy másfél száz ember között voltak nem romák is, akik a körülményektől függetlenül együttéreztek a családdal. A Magyar Gárda viszont nem jelent meg (miképp azt közleményükből sejteni lehetett), miképpen a falu vezetőjével sem vették fel a kapcsolatot.

Állandó rendőri jelenlét

- Szerencsére - tette hozzá a polgármester, aki bízik abban, hogy a falu közösségén belül lassan normalizálódik a helyzet. Mint elmondta: az ominózus porta előtt (amelyen belül az áram alatt lévő belső kerítés húzódott) már nem áll egyfolytában rendőrautó, viszont az országos rendőrfőkapitány az országban 100-120 településen (köztük Kesznyétenben is) állandó rendőri jelenlétet rendelt el e héttől.

A faluban eddig meglehetősen csekély tagszámú polgárőrséget az önkormányzat oly módon igyekszik megerősíteni, hogy a Munkaügyi Központ támogatásával közmunkában hivatalos közterület-felügyelőkkel rendszeres járőrszolgálatot szervez.

- Az e célra alkalmazott közmunkások között romák és nem romák egyaránt lesznek, miképpen eddig sem tettünk származás alapján különbséget a közcélú munkára felvettek között. Ha e téren felfedezhető volt megkülönböztetés nálunk, akkor a csakis pozitív diszkrimináció volt - jelentette ki a polgármester.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!