Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.02. 09:14

Rockumentumfilm-forgatás a MEN-en

<p>Nagykoncerten itt, a MEN-en lép először közönség elé Ganxta Zoli és Mester Tamás zenekara. A másik két tag: Papp Szabi és Tóth Tibi. Az övék lesz az év lemeze?</p>

MEN: Miskolci Egyetemi Napok. Május 6-ától 9-éig. Dübörök a zene, dübörög a jókedv. És a hagyomány(őrzés). Már amennyire utóbbiak dübörögni tudnak.
A MEN régiónk meghatározó tavaszi fesztiválja, amelynek két fő alapja az egyetemi hagyományok őrzése és a zenei programok kavalkádja.

Először az elsőről: kiemelkedő esemény a diákrektor-választás. Ez már az egyetemi napokat megelőző kampánnyal megkezdődik, amikor a kampánystábok bemutatkoznak, ismertetik programjaikat. Tombol az egyetemista-humor. Plakátokat, szórólapokat és egyéb kiadványokat jelentetnek meg, kampányfilmet és rádióműsort készítenek, fellépnek az egyetem és a város területén. A karok diákrektor-jelöltjei és csapataik a MEN keretében az alábbi versenyszámokban, eseményeken mérik össze erejüket és tudásukat: lépcsőfutás, aszfaltrajz-verseny, a diákrektor-jelöltek és csapataik bemutatkozása, gulyásfőző verseny, favágó verseny, sportvetélkedő, kiegyenlítő foci, krampampuli-főző verseny, sörváltó, csilletoló verseny, cantusverseny, műveltségi vetélkedő, csocsóverseny.

Az év lemeze lehet

A következő napokban lesz még szó a programokról, most egyet emeljünk ki közülük, áttérve a zenére.
Sosem volt még ilyen a MEN-en. A Jack Jack itt lép fel először nagykoncerten,
és itt forgatják le a Jack & Roll című (rockumentum) film koncertjeleneteit.
Mester Tamás, Ganxta Zoli, Papp Szabi és Tóth Tibi tavaly nyáron alakították
meg a Jack Jack zenekart. A banda tavaly ősszel két hétre beköltözött a
rockházba, és elkészítette bemutatkozó lemezét, amely minden várakozás
szerint az év rocklemeze lesz 2008-ban. A bemutatkozó buli színhelyéül nem véletlenül választották a MEN-t, hiszen ennél jobb közönséget máshol nem találhatnak. Találkozás ott, ahol a legenda születik: csütörtökön este a nagyszínpadnál.

Hírek az egyetemről: egyetem.boon.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!