Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.13. 14:31

Segítsünk Gyuszkónak!

<p>Gyuszkó néhány éve élte az egészséges gyerekek életét, most beteg és segítségre szorul. Édesanyja egyedül neveli három gyermekét és Gyuszkó betegsége egy jó ideje már jelentősen megterheli a családi kasszát.</p>

Elkezdték a gyógyszeres kezelést Diószegi Gyuszkónál, amelynek végén saját őssejtjeit ültetik vissza. Ez lehet a kulcs ahhoz, hogy a 16 éves fiú végre ismét egészséges legyen. Legutóbbi telefonhívásunkkor a fiatal fiú jól érezte magát, és bizakodóan várta a folytatást. Ahhoz azonban, hogy a kórházi kezelések után is rendben legyen minden, olvasóink segítségére is nagy szükség van.

Férje halála után ugyanis Marika egyedül neveli három gyermekét, s mielőtt Gyuszkó hazatér, teljesen fel kell újítani a félszobát, vadonatúj ágy is kell neki, új ágyneműkkel, mert a fertőzésveszélyt a lehető legkisebbre kell csökkenteni. Az automata mosógép nemrégiben felmondta a szolgálatot, márpedig a műtét után Gyuszkóra külön kell mosni és gyakran, magas hőfokon. Ám, ha minden igaz, már két településen is gyűjtenek a mosógépre. Hogy ezek az adományok mi hamarabb célt érjenek, arra kérjük önöket, jelezzék, hol és mire gyűjtenek, mert így tudjuk csak koordinálni, hogy ne fordulhasson elő az, hogy például már három mosógép is van, de ágy még egy sem. A lenti listában összegezzük, mi mindenre van szüksége a családnak, illetve szeretnénk emlékeztetni olvasóinkat, hogy továbbra is várjuk szerkesztőségünkben az 1 és 2 forintosokat, valamint Szádváry Gyulának köszönhetően a kupakgyűjtés is folytatódik.

Forintokkal, kupakokkal, adománnyal
– Arra kérjük olvasóinkat, ha a felsoroltakban (laminált parketta és lerakása, szobafestés, zománcfesték a nyílászárókra, ágy, ágynemű, akár használt, de jó állapotban lévő automata mosógép, tisztítószerek, tartós élelmiszerek) segítséget tudnak nyújtani, jelezzék szerkesztőségünknek (a 20/967-1412-es számon)!
– A kupakokat a szokott gyűjtőhelyekről (Miskolcon, a Király utcai Mini ABC-től, a Munkáspárt irodájából és a Tóth Ilona Orvosszállóról) továbbra is Szádváry Gyula szállítja el (elérhetősége: 30-5927005; 46/440-163, e-mail: [email protected]).
Az előzmények
2005-ben derült ki Gyuszkóról, hogy daganatos betegségben szenved, annak is egy igen ritka fajtájában. Másfél évig azt gondolták az orvosok, hogy lelki okai vannak a tüneteinek, nem sikerült feldolgoznia édesapja halálát. Aztán kiderült: a mellékvesevelő működésében állt be zavar. Megműtötték, s úgy ítélték meg: a daganat jóindulatú volt. Tavaly azonban kiújult a betegsége. Az osztályvezető főorvos, dr. Nagy Kálmán kemoterápiás kezelést, majd pedig saját őssejt-visszaültetést javasolt.
Gyuszkónak egyébként három szenvedélye van: az egyik a számítógép (sajnos épp most romlott el), a másik a foci, a harmadik a sakk. Reméli, nemsokára újra hódolhat ezeknek.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!