Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.01.02. 14:10

Szökik a meleg

<p>Miskolc - A fűtési szezon javában tart, de azt csak a frissen lesett hó tárja fel, hogy milyen pluszokért kell fizetniük a fogyasztóknak. <DIA alt="Szökik a hő 2008 01. 02." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Sz_kik_a_h__337__2008_01__02_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Szökik a hő 2008 01. 02." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A miskolci távfűtő rendszerről sokat, sokszor írtunk, és kevés jót. Ez utóbbinak az oka az, hogy a fogyasztók időről időre olyan jelenségekre hívják fel a figyelmünket, amelyek nem az ő érdekeiket szolgálják. Egyik, a Győri kapuban élő olvasónk a Rácz Ádám utca elején lévő területet ajánlotta a figyelmünkbe, mint az energiapazarlás egyik ,,szép” jelenségét. Elmondása szerint – amit a helyszínen a fotós kollégánk is megtapasztalt – a Rácz Ádám utca páratlan oldalán több száz méter hosszan nem marad meg a lesett hó, mert a földben lévő, a panelházakat meleggel ellátó fűtésrendszer folyamatosan melegíti a betonutat, a földet, ahol üde zöld fű látható a télben. Fotós kollégánk az egyik ilyen helyen, látva a föld alól feltörő gőzt, egy csatornafedélnél hőmérsékletet mért, és elképesztő pluszokat olvasott le a mínuszban,  60 Celsius fölötti hőmérsékletet.

Hogy egyedi jelenségről van szó, vagy sem, azt egyelőre nem tudjuk. Éppen azért arra kérjük olvasóinkat, hogy amennyiben környezetükben hasonlót tapasztalnak, akkor azt írják meg nekünk, illetve ha lehetőségük van, akkor küldjenek a helyszínről – annak megjelölésével – fényképet.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!