Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.01.02. 19:14

Mellékutakon folytatódott a síktalanítás

<p>Miskolc - A napsütés és a hóutánpótlás hiánya is besegített abba, hogy szerdán a mellékutara koncentrálják az úttakarítók. Ahol hóeke nem tudta eltolni a havat, zúzalék követ szórtak ki két méter szélességben.</p>

Az időjárás lélegzetnyi szünetet adott az állami közútkezelőnek és a települések, így Miskolc útjainak tisztításáért felelős cégeknek arra, hogy a szilveszteri havazás után két nappal a mellékutakra koncentráljanak a sószórók és hóekék. A megyeközpont önkormányzat kezelésében lévő útjainak állapotával kapcsolatban Németh Zita, a Miskolci Városgazda Kht. marketing managere elmondta, hogy A főutak teljes szélességében "feketék". A mellékutakon azonban latyak, betaposott hó még előfordul. A meredek utakat is megsózták a síktalanítást végző AVE Kft. gépei. Bejárást tartottak a szakemberek Miskolcon, hogy meghatározzák a további úttakarításai sorrendet. Tapolcán több olyan utca is van, ami nem szilárd burkolatú, és azon a hóeke nem tudja eltolni a havat, ezért zúzalék követ szórtak kikét méter szélességben.
A megye közútjaival kapcsolatban az ügyletes este arról tájékoztatott, hogy az utak mindenütt járhatók. A mellékutakon azonban betapostt hó és latyak még előfordul. A jégmentes útfelület miatt a főutak sózása a továbbiakban is igény szerint megtörténik.

Kapcsolódó cikkek:

  • Jééé, esik a hó!
  • Nincs járhatatlan út a megyében
  • Sócsapás a tömeg- közlekedésért
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!