Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.02. 12:02

Útonállók: egy hónapra előzetesbe

<p>Miskolc - Vasárnap délelőtt kezdődött meg annak a három fiatalembernek a meghallgatása Miskolcon, akiket csoportos rablással gyanúsítanak. A meghallgatás tétje nem volt más, mint az, hogy előzetes letartóztatásba kerülnek-e vagy sem. A bíróság végül elrendelte egy hónapra az előzetes letartóztatásukat. <A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/btk.pdf"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<B><A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/btk.pdf">A BTK </A></B></p>

11.40. Elrendelték a három fiatalember előzetes letartóztatását egy hónapra. A 16 és 17 évest a fiatalkorúak börtönébe szállították, a felnőttkorút, pedig a megyei börtönbe vitték.

9.00. A két fiatalkorú, de tizenhat évesnél már idősebb, és tizenkilenc éves harmadik társuk ellen azért indult büntetőeljárás, mert utonállásszerű rablásokat hajtottak végre a központban. Egy alkalommal az áldozat kezét is eltörték. Lapértesülésünk szerint beismerték három rablás elkövetését, de nem magyarázták, hogy miért tették. Ezt a bűncselekményt a törvény a két fiatalkorú esetében akár hét és fél évi, a már felnőtt társuk esetében alapesetben tíz évi börtön is fenyegeti.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!