Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.03. 15:26

Miután megdőlt a föld

<p>Miskolc - Hét évvel ezelőtt 3 nő felvállalta, hogy összegyűjti és ellátja a kóborkutyákat.&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-MASA-sajttaj.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Egyszercsak a menhely alatt megdőlt a föld” – így kezdődik az a dokumentumfilm, amelyet az elmúlt 2 évben forgattak a Miskolci Állatsegítő Alapítványról. Ezekben az esztendőkben történt ugyanis, hogy a Pingyomon található állatmenhely területe megcsúszott, életveszélyessé vált. A film nyomonköveti a telephely állapotának alakulását, bemutatva, hogy hogyan vált életveszélyessé a menhely. (Erről lapunk is többször beszámolt. – a szerk.)

Munka gyümölcse

Romos házak, kiszakadt kenelek. Embertelen munka, amit az állatsegítők azért végeztek, hogy a gondozott állatok ne kerüljenek az utcára. Ennek a munkának most beérni látszik a gyümölcse, hiszen a József Attila utcán új telephelyet kapott a menhely. A dolog szépséghibája azonban: a kialakításhoz szükséges mintegy 50 millió forintból eddig 25 millió gyűlt össze. Az alapítvány azonban most sem adja föl, újabb és újabb akciókon gondolkodnak, hogy az építkezéshez szükséges maradék pénz is összejöjjön. Ilyen például az a karácsonyi adománygyűjtési akciójuk, amelyhez a Városgazda Kht. nyújtott nekik segítséget. Az ünnepi időszakban a főutcán árusítják majd, az önkéteseik által készített ajándéktárgyakat. Aki ezekből vásárol, adományával segítheti az új menhely építését.

Felajánlások

Ezenkívül is várja a felajánlásokat az alapítvány. Mindenre szükségük van, ami egy házépítéshez szükséges – ez hangzott el azon a találkozón, amelyet hétfőn szerveztek, és ahova a sajtó képviselői mellett az eddigi támogatókat is meghívták. Már a rendezvényen több felajánlás született, volt, aki vasipari munkával, volt, aki gyógyszerekkel, és volt, aki pénzzel támogatta az alapítványt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!