Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.31. 11:46

Megkérdeztük az olvasót: mit vár az újévtől?

<p>Bár tavaly azt mondták, nehéz év lesz az idei, nem gondoltam, hogy ennyire. Mondják, hogy az ember maradjon annál a fánál, amelyiket kapta, nos, én a bortermelés szemüvegén keresztül ítélem meg az eltelt évet.</p>

Bár tavaly azt mondták, nehéz év lesz az idei, nem gondoltam, hogy ennyire. Mondják, hogy az ember maradjon annál a fánál, amelyiket kapta, nos, én a bortermelés szemüvegén keresztül ítélem meg az eltelt évet. Istencsapások sorozata érte a pátriát, faggyal, aszállyal, jégveréssel és seregélyekkel, hogy az építendő erőművekről már ne is beszéljek. Azonban a szüret idejére kialakultak a dolgok, úgy-ahogy. Ha ez a parányi jó felduzzad valamelyest, nagyon örülnék. Mit kívánok a jövőt illetően? Erőművektől mentes Tokaj-Hegyalját, boldogulást végre a pátriában élőknek.
Rakaczki Rita (Tokaj)

A Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesületének elnökeként meg kell köszönnöm a szervezet minden tagjának, hogy ebben a nehéz világban kitartóan dolgoztak, hírét vitték munkáikkal a pátriának. Mindezt úgy, hogy egyénekre szabott anyagi ellenszolgáltatásokról nem igazán beszélhetünk. Mit is kívánhatnék a következő évre? Legalább ne legyen rosszabb az ideitől, maradjanak meg támogatóink, akiknek ezúton is megköszönöm az egy százalékos felajánlásokat. Örüljünk a szépnek, ápoljuk továbbra is hagyományainkat, bízzunk abban, hogy vége lesz a szűkös éveknek.
Schneider Imréné (Tállya)

A legfontosabb az egészség és a béke! Ezt kívánom mindenkinek. Szeretném, ha 2008-ban több figyelmet, törődést kapnának az öregek és a betegek. A politikai szereplőktől pedig azt kérem, hogy az ország jövője érdekében fogjanak össze.
Barva János (Abod)

Szűnjön meg a pártok közötti, már elviselhetetlen viszály! Csak a megbékélés és az összefogás után indulhat el az ország a kívánt fejlődés útján. Ami pedig lakóhelyemet, Boldvát illeti: a település szépen halad, remélem, hogy lendületünk ezután sem törik meg.
György Lajos (Boldva)

Az embereknek különböző elvárásaik vannak: legyek sikeresebb, legyen jobb munkám, több pénzem. Ezek azonban önmagunk nélkül olyanok maradnak, mint a remények. Általában semmi sem érkezik időben azok közül, amire hőn áhítozunk. A sors éppen ettől sors, hogy minden nap meg kell állnunk a helyünket. Kiszámíthatatlan, de készen kell, hogy álljunk a lehetőségek befogadására, elvárásaink megvalósítására. A hit látja a láthatatlant, higgyünk hát töretlenül abban, hogy szebb lesz ez az új év! Éltesse ez tovább a reményeinket és szülessen meg elvárásainkból a kívánt szebb jövő!
Szemán Adrienn (Felsőtelekes)

Népművelőként a tehetséggondozással, az intézményünk, az Egressy piártevékenységének szervezésével és az ifjúsági programok összeállítsásával, népszerűsítésével foglalkozom. Az új esztendőben is szeretnék minél jobban megfelelni ezeknek a kihívásoknak. Magánemberként pedig sok szépet és jót várok a 2008-as évtől. Azt vallom: adjunk többet az embereknek, a hozzánk betérőknek, mint amennyit joggal elvárnak tőlünk, és ezt tegyük jó szívvel.
Nagyné Harnócz Zsuzsa (Bánhorváti)

Szűkebb pátriámnak, Bogácsnak azt kívánom, hogy még többen ismerjék meg, de ne csak a gyógyvize, hanem a kitünő borok és az itteni hangulatos gasztronómiai események miatt is. Ehhez mi is hozzá akarunk járulni, legutóbb a napokban a Parlament előtt készítettünk bogácsi bejglit.
Csetneki László (Bogács)

Az országnak békességet, Emődnek pedig fellendülést, boldogságot kívánok. A tavalyi szalonnasütési világrekord után már gondolkodunk valami újabb, látványos eseményen, amellyel ismét öregbíthetnénk Emőd város nevét.
Poráczki András (Emőd)

„Nemcsak vidéken, de a fővárosban is egyre nehezebb az élet. Politikai szlogentől függetlenül mondom, egyre rosszabbul élünk, ez erőteljesebben érezteti hatását az ország észak-keleti részén. A térségben élő nagyon kedves embereknek erőt, kitartást, vállalkozó kedvet, tűrőképességet és akaratot kívánok, hogy minél egészségesebb lélekkel sikerüljön átvészelni az országnak ezt a nehéz gazdasági helyzetét, illetve legyen meg az életben az a fajta örömforrás, boldogító történés, esemény, ami feledtetni tudja a helyzetből adódó szomorúbb napokat.”
Kovács „Kokó” István volt ökölvívó profi világbajnok

„A jövő esztendőre Miskolcnak azt kívánom, hogy – érintve a szakterületemet – a kultura és az idegenforgalom révén minél jobb hírnévre tegyen szert. Ez ugyanis azt is jelenti, hogy sok turista érkezik a városba, és ez segítheti a további fejlődést.”
Ládi Katalin a Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidőközpont eddigi vezetője

„Miskolc polgárainak azt kívánom, hogy a város továbbra is úgy fejlődjön, ahogyan az elmúlt években azt már láthattuk. Az Operafesztivállal pedig jövőre is szeretnék még színvonalasabb programokat kínálni, hogy sok zeneszerető hazai és külföldi vendéget is ide tudjunk vonzani.”
Bátor Tamás, a Miskolci Operafesztivál igazgatója

„Az elmúlt néhány évben nagyon sok barátra találtam a királyok borának földjén, nekem megadatott, hogy megismerjem az ottani emberek vendégszeretetét, a hegyaljai ízeket, a táj szépségét. Elmondhatom, hogy tiszteletbeli tagja vagyok az abaújszántói Szent Ivó Borrendnek, hogy igazi szüreteken, kötöttségektől mentes, családias hangulatot idéző programokon vehettem részt. Adja Isten, hogy a jó tulajdonságok ne vesszenek el, ne érje fagy a szőlősöket, teremjen újra kiváló minőségű szőlő, ismerje meg a világ az országnak ezt a páratlanul csodás részét.”
Vikidál Gyularockénekes

„Azt szeretném elsősorban, ha a 2008-as év az ideinél stresszmentesebb lenne. Elkelne egy kicsivel több humor, nevetés, jókedv, hogy kicsit fellazuljanak a lelkek és görcsmentesebbek legyenek az emberek. Ha ezt sikerülne elérnünk, akkor már egy picit előrébb tudnánk lépni, és sokkal jobb apró lépt6ekkel haladni mint egyszerre nagyot ugrani. Szűkebb pátriámnak, Sárospataknak pedig ízt kívánom, hogy a városfejlesztési tervek meg is valósuljanak és még az eddiginél is vonzóbb arcát mutassa a település.”
Lugossy Lászlóképzőművész

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!