Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.03. 07:15

Irreális mértékű távhőszámlák?

<p>Olvasóink közül többen jelezték, az előző év hasonló időszakához képest száz százalékkal magasabb októberi fűtésszámlát kaptak a sárospataki önkormányzati intézmények az RFV Sárospatak Közszolgáltatási Nonprofit Kft.-től.</p>

Az RFV Sárospatak Közszolgáltatási Nonprofit Kft.-t Sárospatak önkormányzatának 51, valamint a fővárosi RFV Hungária Nyrt. 49 százalékos tulajdonrészével alakult meg a közelmúltban abból a célból, hogy a helyi közszolgáltatásokat elvégezze. A város vezetői a társaság megalapítását azzal indokolták, hogy a helyi közszolgáltatásokat takarékosabbá és mindemellett hatékonyabbá tegyék.
Az intézmények karbantartási feladatait, a távfűtést és a közétkeztetést 2007. októbertől vette át az RFV Sárospatak Közszolgáltatási Nonprofit Kft. A társaság eddig közel 200 millió forintos fejlesztést hajtott végre.
Egyebek mellett energiatakarékos kazánokat építettek be a távhőrendszerbe. Ezért nem értik az intézmények vezetői, hogy miért emelkedett ekkora mértékben a szolgáltatás ára.

Aros János, Sárospatak alpolgármestere elmondta, hétfőn leülnek a társaság képviselőivel és tételesen átnézik a számlákat. Ugyanis az RFV Sárospatak Közszolgáltatási Nonprofit Kft.-vel kötött szerződésben benne foglaltatik, hogy a szolgáltatás és a karbantartás havi összege nem lehet magasabb, mint a korábban önálló önkormányzati intézményként működő távhőszolgáltató egy hónapra eső összköltségvetése.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!