Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.07. 13:59

Egy este, de lesz több is...

<p>Miskolc - Beszélgetésre, közös gondolkodásra és egy jó vacsorára hívta dr. Besenyei Lajos, a Miskolci Egyetem volt rektora Miskolc meghatározó közéleti személyiségeit.</p>

Egy este a köztársaságért — ez volt a címe a rendezvénynek, amelyen jelen volt többek között dr. Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke, Káli Sándor Miskolc polgármestere, Kozma István festőművész, Kovács László, a Miskolci Szimfónikus Zenekar vezetője, Baranyi Ferenc költő, valamint Kincses Veronika operaénekes.

— Országos jelenség, hogy mára az emberi kapcsolatok széthullottak, a legkülönfélébb feszültségek húzódnak a különböző társadalmi csoportok között — mondta lapunknak a rendezvény házigazdája. — A civil kezdeményezés célja, hogy ezen javítsunk, változtassunk.

Elvárásaink maradéktalanul teljesültek – értékelte a rendezvényt dr. Besenyei Lajos. – Alaptéma az emberek – napjainkban tapasztalható – elszigetelődése, az emberi kapcsolatok hiánya volt. A jelenlévők – folytatta – meséltek életükről, hitvallásukról, és olykor-olykor egy nagy ember kulisszái mögé is betekinthettünk a négy órás rendezvényen – vélekedett.

Szalon

A jelenlévőkben megfogalmazódott, hogy ezt a kezdeményezést folytatni kell, éppen ezért jövő év elején létrehoznak egy szalont, ahol a együtt gondolkodhatnak a városért, az országért felelősséget vállaló miskolci polgárok – mondta dr. Besenyei Lajos. Az elképzelés az, hogy az ehhez hasonló rendezvényeket félévente egyszer megrendezik – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!