Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.13. 14:20

Abaújt is támogatja Demján Sándor

<p>Encs - Több éven át tartó támogatási programot kíván megvalósítani a Demján Sándor Alapítvány.</p>

Az abaúji városban tartott tájékoztatón Ódor Ferenc a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte Ács Tamást, a fővárosi alapítvány képviselőjét. Beszédében megjegyezte, egy évvel ezelőtt körvonalazódott projekt valósulhat meg az Encsi Kistérség településein. – Demján Sándor, az ország egyik legjelentősebb vállalkozója arra az elhatározásra jutott sok-sok egyeztetés után, hogy évente kétszázmillió forinttal támogatja a hátrányos helyzetű fiatalokat, értendő itt az oktatási, illetve a közvetlen ide kapcsolódó területek, mint az étkeztetés, vagy a tanintézményekbe történő utaztatás, stb. A megvalósuláshoz partnerekre van szükség, ezt jeleníti meg az Abaúj Polgáraiért Alapítvány, illetve a kistérség polgármesterei – mondta Ódor Ferenc.

Nincs kivételezés

Ács Tamás tájékoztatójában megjegyezte, a támogatás az óvodás, illetve az alap –és középfokú tanintézményekben tanuló iskolás korosztályt érintheti. Az alapítvány képviselője hosszan taglalta a megjelent polgármesterek előtt a lehetőségeket, ismertette a majdani szerződések, pályázati úton történő támogatási igények benyújtásának kritériumait. – Az előzetes tervek szerint öt éves időszakot ölel át a program, ám tudni kell, hogy a támogatások odaítélését nem befolyásolhatják politikai, etnikai, egyáltalán semmilyen megkülönböztetésre okot adó tényezők. Ellenkező esetben azonnal megszüntetik az alapítványi támogatást nem csak az érintett településen, de a teljes kistérségben – mondta Ács Tamás.

SfL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!