Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.11.14. 19:26

Közlekedésrendészeti bejárás

<p>Encs - A Közlekedésrendészeti Osztály az „Élj balesetmentesen” program részeként megkezdte azokon a településeken a közlekedésbiztonsági bejárásokat, amelyek kapcsolódtak a projekthez.</p>

Az Encsi Rendőrkapitányságról közlekedéssel kapcsolatban kaptunk tájékoztatást
A Közlekedésrendészeti Osztályaz „Élj balesetmentesen” program részeként megkezdte azokon a településeken a közlekedésbiztonsági bejárásokat, amelyek kapcsolódtak a projekthez – tudatta Bárdosné Kiss Dóra r. alezredes, osztályvezető.

- Homrogd, Vilmány, Encs, Szemere, Fulókércs, Boldogkőújfalu és Méra településeken mértük fel eddig a közlekedésbiztonsági szempontból releváns észrevételeket.

Ezután jelezzük a polgármesterek felé, hogy milyen közlekedési táblák hiányoznak a területről, milyen intézkedéseket tartunk szükségesnek a balesetmentes, biztonságos közlekedés érdekében – tájékoztatott az alezredes.

Kontroll

A projekt további részeként a csatlakozó településeken nem csak a bejárásokat végzik el. A lakosság számára KRESZ előadásokat tartanak, értékelik a működési terület baleseti helyzetét, kitérve az adott településen történt balesetekre is.

Az előadás részét képezi az április 01-el hatályba lépett KRESZ módosítás, valamint az ezzel kapcsolatos totók kitöltése, annak közös kiértékelése. Az előadásoknak az a célja, hogy megismertessék a gépjárművezetőket a jogszabályi változásokkal. Egyfajta önkontroll ez azok számára, akik több éve szerezték meg vezetői engedélyüket.

SFL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!