boon-sportoldal

2008.08.20. 11:34

Már élesítik a gyémántos WRC-t Ózdra

<p>Spici és Miki "hazai környezetben", a III. Hell Energy Drink Ózd Rallyn venné át abszolútban a vezetést</p>

Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós jelenleg a második helyen áll az abszolút rallybajnokságban, de a páros reméli, hogy ez csak átmeneti állapot. Ennek az esztendőnek ugyanis úgy vágtak neki, hogy kimondva, kimondatlanul a csúcsra törtnek. Megvan az erre megfelelő technika, csapat, háttér, tehát minden adott ahhoz, hogy végre megkoronázzák a kettőst. Az eddig négy verseny azonban vegyesen alakult a pirosaknak, az egri második helyezés után Miskolcon műszaki hiba miatt kénytelenek voltak föladni a csatát. Szombathelyen és Veszprémben viszont ők pezsgőzhettek elsőként a céldobogón, az eddig megszerzett hetven pont pedig bizakodásra adhat okot a Hell Racing Teamnél.

Sorsdöntő futam

- Rendkívül jó gyorsasági szakaszokon, egy sorsdöntő futamot vívhatunk meg a riválisokkal – vélekedett a miskolci Spitzmüller Csaba. – Az észak-borsodi régió hagyományosan olyan pályákat vonultat föl, amely a mezőny szeret menni, de ezúttal két új „etap” is helyet kapott a programban. A rallysok versenykörülmények között még soha nem használták a Zabar és Domaháza, valamint a Domaháza és Hangony közötti útvonalat. A rendezők ezúttal bevállalták, hogy a nap eleji, viszonylag hosszabb etap után, egymást érik a gyorsaságik. A rally vb-ken ez bevett gyakorlat, és nagyon jó. Már csak azért is, mert a pilóták „nem hűlnek ki”, folyamatosan versenyben maradnak. Szerintem jó kis meccs alakulhat ki köztünk a bajnokság ötödik futamán.

Spiciék tehát élesítik a WRC-t, mert szeretnék folytatni azt a remek sorozatot, amit a két távolabb eső versenyen – Szombathely és Veszprém – elkezdtek. Nyilván remek érzés, ha a mezőny csak hátulról figyeli őket, és ami ettől is fontosabb, hogy ismét 25 ponttal tudják gyarapítani az eddigi termést. Persze a miskolci kiválóság is tudja, hogy pokolian nagy csatára van kilátás Benikkel és Turánnal, valamint Herczigről, Turiról és Asiról sem szabad megfeledkezni. A harmadik olyan verseny következik a Helles egység számára, amely közel esik a lakhelyükhöz, tehát az elvárás is nagyobb feléjük a pálya széléről.

Mindenkinek megfelelni

- Nyilván szeretnénk a szurkolóknak is megfelelni, mindenki tudja, hogy a hátralévő három futamnak óriási a tétje – folytatta Spitzmüller Csaba. – Az egri második hely nem volt rossz, hiszen akkor még csak ismerkedtünk az autóval, Miskolcon viszont technikai problémák miatt kénytelenek voltunk idő előbb befejezni. Hiába vezettük addig fölényesen a versenyt, pont nélkül maradtunk. Reméljük a másik borsodi versenyen nem kísért minket a múlt, hiszen nagyon készülünk Ózdra. Igyekszünk erre a három napra függetleníteni magunkat mindentől, és csak a futamra koncentrálni. Hangonynál és Királdnál szerintem nagy időkülönbségek alakulhatnak ki, és az új gyorsasági szakaszok többeknek meglepetést is okozhatnak. Mint ahogyan a prológ is, tavaly bemutatót autóztam a Rallye2 előtt Ózdon. Nagyszerű a hangulata a stadionnak, igazi élmény lesz többezer ember előtt, talán már szürkületben vagy sötétben megmutatni a WRC-t és persze magunkat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!