boon-sportoldal

2008.08.24. 18:56

Matej Zagar Európa trónján

<p>Nem tudott érdemben beleszólni az élmezőny kialakulásába az egyetlen magyar résztvevő, Tihanyi Sándor.</p>

A papírformának megfelelően a hazaiak sztárja, Matej Zagar nyerte a szlovéniai Lendván megrendezett salakmotoros egyéni Európa bajnokság döntőjét, amit a szombati esőzések miatt vasárnap délután bonyolítottak le.

A rendkívül kiegyensúlyozott mezőny hatalmas csatát vívott a dobogós helyekért, hat versenyző végzett azonos pontszámmal a második helyen, köztük több különfutam döntött a végső pozíciókról.

Nem tudott érdemben beleszólni az élmezőny kialakulásába az egyetlen magyar résztvevő, Tihanyi Sándor, aki mindössze 2 pont gyűjtve a 15. helyen zárt. A debreceni versenyző szerepléséhez tartozik, hogy a viadal előtt használhatatlanná vált az elsőszámú motorja és így a tartalékgépével volt kénytelen starthoz állni a derbin.

A kontinensfináléban a korábbi Európa bajnok Zagar magabiztosan versenyzett, mindössze egyetlen pontot hullajtott ( a cseh Kus verte meg), így újra a trónra ülhetett a szlovén kiválóság.

A győztes mögött hatan végeztek 10 ponttal, a három cseh, Matej Kus, Ales Dryml és Josef Franc, a lengyel Sebastian Ulamek, a dán Mads Korneliussen és az orosz Gyenyisz Gizatullin között négy különfutam döntött.

A ráadásfutamok után Ulamek végzett a második, míg a dán Korneliussen a harmadik helyen.

Végeredmény: 1. Matej Zagar (szlovén) 14 pont, 2. Sebastian Ulamek (lengyel) 10, 3. Mads Korneliussen (dán), 4. Matej Kus (cseh) 10, 5. Gyenyisz Gizatullin (orosz) 10, 6. Josef Franc (cseh).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!