boon-sportoldal

2008.04.22. 16:29

1 milliós büntetés a DVTK-nak

<p>Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága keddi ülésén foglalkozott a Nyíregyháza Spartacus – DVTK élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés előtt, közben és után történtekkel.&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/sport/dvtk/cikk/dvtk-kepek-2007-2008/cn/news-20070720-11232650"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/sport/dvtk/cikk/nyiregyhaza-dvtk-video/cn/news-20080414-09244791" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.napredDVTK/nyiregyhaza-DVTK_07-08.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Első fokon arról határoztak, hogy mindkét fél a soron következő három hazai találkozóján saját költségén köteles szövetségi ellenőrt fogadni. A Nyíregyházát 800 ezer, a Diósgyőrt 1 millió forint pénzbírsággal sújtották.

Az MLSZ fegyelmi bizottságának ülésén a DVTK-t Földesi Norbert, marketing-igazgató képviselte, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy a DVTK-t működtető cégnek, a DFC Kft.-nek a fegyelmi bizottság határozata értelmében a szurkolói rendbontások, úgymint görögtűz- és petárda bedobása a rekortán futópályára, a 13. percben esett nyíregyházi gólt követő menekülőkapu rángatás és rugdosás, valamint az ellenfél szurkolóinak folyamatos szidalmazása miatt kell 1 millió forintot befizetnie a szövetség kasszájába.

Földesi Norberttől azt is megtudtuk, hogy a nyíregyházi klubra kiszabott büntetést az ugyancsak az ellenfél szurkolóinak folyamatos szidalmazása, a görögtűz és petárda használata, valamint a mérkőzést megelőzően felemelt, és időben el nem távolított felirat ("Majmokat az állatkertbe, Cséke Gyurit a kezdőbe!") adta össze.

- Mindkét sportszervezet esetében figyelembe vette a fegyelmi bizottság azt, hogy többszörös visszaesők álltak kedden a grémium előtt - mondta Földesi Norbert, aki arra a kérdésünkre, hogy foglalkozott-e az fb a mérkőzés után, a lelátó mögött, de a stadionon belül történt, a diósgyőri szurkolók és a rendőrök közreműködésével lezajlott eseményekkel, a DVTK marketing-igazgatója a következőket válaszolta: - Ez nem került szóba, ezzel nem foglalkozott a fegyelmi bizottság. Megkaptuk a mérkőzés ellenőrének jelentését is, amiben csak egy mondat szerepel ebben, nagyjából azzal a tartalommal, hogy tudomása szerint a szurkolók összecsaptak a rendőrökkel a meccs után, és erről őt a mérkőzés főrendezője tájékoztatta. Nekem úgy tűnt, hogy az fb tagjai nem kívánnak ebben az ügyben nyomozni, ezt inkább másra hagyják...

A fellebbezésről

A fegyelmi bizottság kedden hozott határozata ellen van lehetősége fellebbezést benyújtania a DVTK-nak, igaz, ahhoz, hogy másodfokon is foglalkozzanak a Magyar Labdarúgó Szövetségen belül a Nyíregyházán történtekkel, a 350 ezer forintos fellebbezési díjat is be kellene fizetni.

- Miután kézhez vesszük a határozatot és megismerkedünk annak pontos, szövegszerinti tartalmával, azután fogunk dönteni arról, hogy élünk-e a fellebbezés lehetőségével - válaszolta érdeklődésünkre Dlusztus Imre, a DVTK-t működtető cég ügyvezetője. 

  • Mi történt a Szpari - DVTK meccs után?
    Egy érdekes animációt találtunk guLi blogján, amelyiken a Nyíregyháza - DVTK meccs után történteket magyarázza el.
  • Szpari - DVTK: Nyílt levelek
    Szerdán este két olyan levelet is kaptunk, ami a múlt szombaton lejátszott NyíregyházaDiósgyőr NB I-es bajnoki mérkőzések előtt, alatt, után történtekkel foglalkozik.
  • 20 méterre a gumibotozástól
    Írásbeli kérdést nyújtott be kedden Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterhez Varga László (MSZP) országgyűlési képviselő a szombat esti Nyíregyháza - Diósgyőr labdarúgó mérkőzésen történtek miatt.
  • Bíróság előtt a garázda szurkolók
     Kedden délelőtt állt a Nyíregyházi városi bíróság dr. Remes Zoltán vezette tanácsa elé az a 6 diósgyőri (21 és 43 év közöttiek) szurkoló, akiket a mérkőzés alatt, és után elkövetett garázdaság miatt vettek őrizetbe a rendőrök. 
  • Az ellenőr nem látta
    A szombati NyíregyházaDiósgyőr NB I-es focimeccs szövetségi ellenőre nem látta, hogy mi történt a lelátóról történő elvonulás után.
  • Mit tennének a rendbontókkal?
    Nyíregyháza - DVTK meccsen történt verekedés Agora levelezőfórumunkon is élénk vitát váltottak ki. Itt idézünk a levelekből.
  • Gyorsított eljárás: bíróság elé állnak a Nyíregyházán rendet bontó szurkolók
    Gyorsított eljárásban, már kedden állnak a nyíregyházi városi bíróság elé azok a személyek, akiket garázdaság alapos gyanúja miatt vett őrizetbe a városi rendőrkapitányság a szombat este rendezett futball mérkőzést követően.
  • "Játsszatok a tűzzel!"
    Helyszíni beszámoló a Nyíregyháza - DVTK mérkőzésről, a lelátói hangultaról.
  • "Megérdemeltünk volna egy pontot"
    A Nyíregyháza - DVTK mérkőzés képe alapján Vágó Attila szerint a DVTK megérdemelt volna egy pontot.
  • Nyíregyháza - DVTK: percről percre, jegyzőkönyv
    A Nyíregyháza Spartacus - DVTK mérkőzésen a DVTK-nak volt több helyzete, mégis a Szpari nyert 2-1-re.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!