fejlődésben

2021.07.05. 10:07

A Bocskaikert igyekszik minél több hagyományos jellegű rendezvényt megvalósítani

Hagyományőrzés az építészetben. A bocskaikerti polgármesteri hivatal | Fotó: Napló-archív

Fotó: Kovacs Peter

Bár a dinamikusan növekvő létszámú Bocskaikertben nincs hiány a különböző intézményekből, fiatal település lévén felvetődik a kérdés, hogy milyen történelemmel rendelkezik a falu. A hiányzó szegmenst nem hagyja annyiban az önkormányzat, rendezvényekkel igyekeznek tenni a hagyományőrzésért.

Hagyományőrzés az építészetben. A bocskaikerti polgármesteri hivatal | Fotó: Napló-archív

Vetélkedők, főzőversenyek

– Tájházunk sajnos nincs, de igyekszünk minél több hagyományos jellegű rendezvényt megvalósítani. Minden évben megrendezzük a Méz Fesztivált, ahol amellett, hogy felnőttek és gyerekek részére is számos szórakozási lehetőséget biztosítunk, szakmai napot is szervezünk a méhészek számára, amelyen előadásokkal, konferenciákkal és szakmai anyagokkal is készülünk a résztvevőknek – osztotta meg lapunkkal Szőllős Sándor polgármester. Ezenfelül a helyi lakosoknak, köztük a gyerekeknek is kedveskednek, ugyanis rendszeresen szerveznek számukra színes programokat, köztük vetélkedőket és főzőversenyeket is. – Az adventi időszak is meghatározó, az ökumenikus templomunkban már hagyománya van annak, hogy minden vasárnap zenés műsort adnak az óvodások és az iskolások – mondta.

DKE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!