Autó - Motor

2012.07.09. 15:06

Esett az eladott kabriók száma

Az autógyártók most hozták nyilvánosságra a legfrissebb eladási adatokat, melyből tisztán látszik, hogy a kabriók eladása nagyot zuhant.

Az autógyártók most hozták nyilvánosságra a legfrissebb eladási adatokat, melyből tisztán látszik, hogy a kabriók eladása nagyot zuhant.Annak ellenére, hogy most, a nagy nyári hőségben kellene szárnyalniuk a számoknak. A szegmens a teljes eladások 2%-át teszik ki, 2011-ben pedig épphogy 1% fölött maradt ez az arány. Mit történt tehát a szabadság szimbólumaival?

A legfontosabb ok az ár. A kabrió változatokat mindig jóval magasabb áron kínálták és ez a szakadék egyre csak nőtt. Gyakorlatilag alig van a tömegeknek szánt, megfizethető árú kabrió a piacon. A második ok pedig a kor. Az előző generáció még élt-halt a lehajtható tetőért, viszont a mostani már nincs oda érte. Sokkal többre becsülik a klímát, mely hűsít és a fejük sem ég meg a napon. A gazdasági válság pedig tovább mélyítette azt a nézetet, hogy egy autó legyen praktikus. Egy kabrió sok minden, csak nem az. Általában két személyes, nagy motorral, sok fogyasztással és kicsi csomagtartóval. Ha így nézzük, akkor a tehetős, gyermek nélküli fiatal pároknak jó vagy kapuzárási pánikot éppen megélő idősebbeknek.

Nincs tehát ebben semmi meglepő és egy jó darabig nem is fognak eltűnni az utakról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!