tokió 2020

2021.07.31. 05:22

Továbbjutott Kozák Luca a 100 méteres gátfutás elődöntőjébe

A debreceni atléta 12,97 másodperces idővel harmadik lett futamában.

Szkesfehrvr 20200819 Atltika 2020 Gyulai Memorial Fot Tumbsz Hdi Nemzeti Sport Kozk Luca

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétája, Kozák Luca magyar idő szerint szombat hajnal 4 óra után valamivel állt rajthoz a női 100 méteres gátfutás negyedik előfutamában a tokiói olimpián. A cívisvárosi gátas a négyes pályán futott, és 12,97 másodperces idővel harmadikként végzett a futamában, ami azt jelenti, hogy továbbjutott az elődöntőbe. A futamot a jamaikai Britany Anderson nyerte 12,67 másodperces eredménnyel.

A versenyt követően Kozák Luca röviden értékelt az M4 Sport kamerái előtt. – Tele volt hibával a futásom, de reggel van még, és nagyon meleg volt a pályán, ettől függetlenül azt hiszem, hogy jól megoldottam, próbáltam tapadni a többiekre. Úgy érkeztem ide, hogy kettőt mindenképp szeretnék futni, ez szerencsére sikerült. Holnap új verseny jön, úgyhogy innentől kezdve már az elődöntőre kell koncentrálni, ami nekem már örömfutás lesz, de nagyon bízom benne, hogy a döntő közelébe tudok majd jutni – mondta a debreceni atléta, aki vasárnap kora délután áll majd ismét rajthoz.

BA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!