IZNNYA

2019.07.03. 19:34

Világhírű művészektől tanulhatnak a fiatalok

Intenzív képességfejlesztést, elmélyült művészi, hangszeres munkát garantálnak.

Fotó: Kiss Annamarie

Húsz országból csaknem 200 fiatal érkezik idén a Magyarországon egyedülálló zenei rendezvényre, az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájára. A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara július 14. és 23. között már tizenkilencedik alkalommal rendezi meg a hagyományos nyári programját. Ennek során a mesterkurzusok mellett ezúttal is újjáalakul a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész-karmester irányításával – hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón.

Hangszeres és énekes

Az európaiakon kívül számos más országból, például Hongkongból, Indonéziából, Egyiptomból és az Amerikai Egyesült Államokból is jelentkeztek fiatal tehetségek a nyári akadémiára. A 14 hangszeres és énekes mesterkurzus mellett zenekari játékra – a hárfától a vonós- és fúvóshangszereken át az ütőhangszerekig – csaknem 20 hangszeren várják a fiatalokat a Zeneművészeti Karon.

A rendezvényről tartott szerdai sajtótájékoztatón | Fotó: Kiss Annamarie

Nagy hírű hazai és külföldi művészek tartanak a diákoknak 5–10 napos mesterkurzusokat, melyek intenzív zenei és hangszeres képességfejlesztést, elmélyült művészi, hangszeres munkát garantálnak. Most először kapcsolódik be a munkába Hans de Jong világhírű szaxofonista, Manel Ramada spanyol ütőhangszeres professzor, valamint az oboa-mesterkurzust Sanja Romic fogja tartani, aki a belgrádi szimfonikus zenekar első oboistája.

GYT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!