Zene

2018.07.18. 07:56

A fülön át adagolt gyógyír az Inda

Debrecen - Vallják, koncertjeiken észrevétlenül fonódnak össze dalok és hangulatok, mint a falon felkúszó indaágak.

Debrecen - Vallják, koncertjeiken észrevétlenül fonódnak össze dalok és hangulatok, mint a falon felkúszó indaágak.

Dallamokká öltjük verseinket, lelkükre varrjuk az éneket, összeolvad hangban, mi üzenet”

– így fogalmazza meg ars poeticáját az Inda. A három budapesti zenész – Ercsey Gréta ének, Simon Márton ütőhangszerek és Szabó Mátyás gitár – idén tavasszal teljesedett együttessé, s hamar megerősítette őket egy siker, hogy jó úton járnak. A „Kedv, remények, trillák…” debreceni versmegzenésítési pályázat döntőjéről a legjobb hangszerelő díjával térhettek haza. Ennek eredményeképp fellépési lehetőséget is kaptak a Campus Fesztiválon, ahol szerdán megnyitják a Civil pódium programsorát este fél kilenckor.

A nyertes verszenéket is hozzák

Mint azt a csapatot összefogó Szabó Mátyás lapunknak elmondta: gyermekkora óta zenél, negyedik születésnapjára hangszereket kért. Iskolában furulyán és klarinéton tanult játszani, ám autodidakta módon gitáron, szájharmonikán és mandolinon is. Ma nem csak a koncertekkel, hanem a munkája során is igyekszik minél többekhez eljuttatni az említett „üzenetet”, amit ő már annyiszor megtapasztalt élete során: a zene gyógyít. Jelenleg ének-zene tanár és alsós tanító, a mindennapokban eszközként használja a dallamot. Szeretne még több módszert megismerni, ezért már elvégezte a zeneterápia képzés indítókurzusát. A fesztiválon megtapasztalhatjuk a zenében rejlő lélek-helyreállító erőt: akusztikus örömkoncertet hallhatunk verssel, népdallal, zsoltárokkal, saját szerzeményekkel.

HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!