Zene

2018.04.20. 20:26

Meghalt Avicii, a világ egyik legismertebb DJ-je

USA - A Grammy-jelölt DJ 28 éves volt, halálának oka egyelőre ismeretlen.

USA - A Grammy-jelölt DJ 28 éves volt, halálának oka egyelőre ismeretlen.

Meghalt Tim Bergling, művésznevén Avicii - írja a CNN. A DJ halálhírét sajtóképviselője is megerősítette. Avicii Maszkatban, Omán fővárosában vesztette életét, egyelőre ismeretlen körülmények között.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy elhunyt Tim Bergling, művésznevén Avicii”

- áll a CNN-hez is eljuttatott közleményben. „Holttestére az ománi Maszkatban találtak rá helyi idő szerint péntek délután. A családot lesújtotta a hír, arra kérünk mindenkit, tartsák tiszteletben a privát szférájukat ezekben a nehéz időkben. További nyilatkozatot nem áll módunkban kiadni.”

Avicii a világ egyik legismertebb DJ-je volt, az egész világot körbeturnézta. Kezdetben electro- és progresszív house műfajban tevékenykedett, később nagy szerepe volt az EDM-hullám globális térhódításában.

Zenéivel tömegeket tudott megmozgatni, olyan ikonokkal dolgozott együtt, mint például Lenny Kravitz vagy Madonna. Grammy-díjra összesen kétszer jelölték, a David Guettával közösen készített 2012-es Sunshine és az egy évvel későbbi Levels miatt, de legnagyobb slágere a szintén 2013-as Wake Me Up volt, az ehhez készült videót már majdnem másfél milliárdszor látták a YouTube-on.

A csillogás mellett azonban a hírnév negatív oldalát is megtapasztalta. 2016-ban vonult vissza a fellépésektől akut hasnyálmirigy-gyulladása miatt. 2013-ban azt nyilatkozta a Time-nak, hogy betegségét túlzott alkoholfogyasztása okozta. A Variety cikke szerint 2014-ben epehólyagját és vakbelét is el kellett távolítani.

Avicii 2017-ben azt írta saját oldalán, hogy nem szeretné teljesen feladni a zenélést.

Mindannyian elérünk egy pontot az életünkben vagy a karrierünkben, amikor megértjük, mi számít nekünk a legjobban”

- állt posztjában.

Zenésztársai közül többen is Twitter-üzenetben nyilvánítottak részvétet.

Devastating news about Avicii, a beautiful soul, passionate and extremely talented with so much more to do. My heart goes out to his family. God bless you Tim x

— Calvin Harris (@CalvinHarris) ">2018. április 20.

Damn Dude RIP ">#Avicii

— DJ Pauly D (@DJPaulyD) ">2018. április 20.

R.I.P Avicii I can’t believe this.... You were taken from us way too soon. You’ll never be forgotten man. This hurts

— Dante D’Angelo (@itsdantedangelo) ">2018. április 20.

Forrás: CNN / Variety

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!