Zene

2018.04.06. 15:41

A Metallica gesztusa visszaigazolás a Tankcsapdának

Budapest, Debrecen - Lukács megkönnyezte, Sidi szíveket dobált, Fejes pedig a levegőbe öklözött, amikor felcsendült A legjobb méreg.

Budapest, Debrecen - Lukács megkönnyezte, Sidi szíveket dobált, Fejes pedig a levegőbe öklözött, amikor felcsendült A legjobb méreg.

Róluk szólnak a hírek, velük van tele a sajtó – pedig nem is a Tankcsapda zenélt csütörtök este a Papp László Budapest Sportarénában, hanem a Metallica. Viszont az amerikai kultbanda olyat tett, amivel az egekig emelte a debreceni rockzenekart.

A koncert közepén mindössze Robert Trujillo basszusgitáros és Kirk Hammett gitáros maradt a színpadon, s belekezdtek a A legjobb méreg című Tankcsapda-nótába, amit Trujillo magyarul énekelt. – Mindannyian meghatódtunk, amikor meghallottuk a dalt, ki-ki vérmérséklete szerint élte meg a pillanatot: Laci megkönnyezte, Sidi szíveket dobált és pedig a levegőbe öklöztem. Fantasztikus élmény volt – nyilatkozta Fejes Tamás, a Tankok dobosa a Hajdú-bihari Naplónak. – Köszönjük a Metallicának, hogy eljátszották A legjobb mérget, a közönségnek pedig, hogy ennyire megszerették és népszerűvé tették ezt a számot.

Máté Péter helyett

Fejes elárulta, nem érte teljesen váratlanul őket a meglepetés. – A zenekarhoz közeli forrásból értesültünk, hogy a srácok foglalkoznak az egyik számunkkal. A Metallicánál bevett szokás, a turné során ahol fellépnek, az adott ország egyik slágerét feldolgozzák, így például Ausztriában Falcótól a Rock Me Amadeus, míg Csehországban egy Karel Gott-szám csendült fel a koncertjükön. Nálunk kézenfekvő lett volna, ha például Máté Pétertől az Elmegyek című dalt, vagy esetleg egy Omega-nótát dolgoznak fel, de ők egy rockszámot választottak, s ez nagyon megtisztelő! Ez egy visszaigazolás a zenekarnak és a magyar rockzenének. Külön öröm a számunkra, hogy Trujillo magyarul énekelt, mert ez azt jelenti, hogy komolyan foglalkoztak a témával, s több munkaórát toltak bele ebbe a feladatba.

Van még feljebb!

A világ egyik leghíresebb rockbandája játszotta a magyar zenekar számát. Van ettől feljebb elismertség terén? – Immár 19 esztendeje kérdezik ezt a Tankcsapdától – mondta nevetve a debreceni zenekar dobosa. – Nyugodt szívvel állíthatom, hogy van! Mi írjuk a saját sorsunkat, éppen ezért tudom, hogy képesek vagyunk még arra, hogy meglepetéseket okozzunk. Elárulom, már körvonalazódik a fejemben egy olyan dolog, amit a 30. jubileumi évünkben viszünk véghez a koncertünkön. Sokkoló élmény lesz, ilyet még nem csinált soha, senki előttünk! – fogalmazott sokat sejtetően a zenész.

BN


[related-post post_id="3818696"]

[related-post post_id="3818759"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!