Zene

2018.03.22. 11:40

360 fokos videó: az új zenészképző Debrecenben

Debrecen - Az országban elsőként a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara a Kőbányai Zenei Stúdióval közösen alakított ki Könnyűzenei Képzési Központot. Kameránkkal körbejártuk az épületet, less be te is a hangszerek világába!

Debrecen - Az országban elsőként a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara a Kőbányai Zenei Stúdióval közösen alakított ki Könnyűzenei Képzési Központot. Kameránkkal körbejártuk az épületet, less be te is a hangszerek világába!

A Zeneművészeti Kar céljai között szerepel egy könnyűzenei alapszak bevezetése, ennek első lépcsőfokaként szabadon választható kurzusként bevezették a könnyűzenei oktatást. A második szemeszterben meghirdetett képzésben csaknem 30 hallgató vesz részt, akik többek között dobolást, gitározást, éneklést tanulhatnak az újonnan kialakított központ falain belül.

Stúdió a második emeleten

Eddig megközelítőleg 30 millió forintot költöttek hangszerekre, melyeket gondosan válogattak össze az alapján, hogy a különböző műfajok számára megfelelőek legyenek.

- A második emeletnek stúdió jellege van. Minden szobát hangszigeteltettünk, továbbá van egy központi felvevő rendszernek helyet adó szoba, ami összeköttetésben áll a többi teremmel, így ez egy felvételre alkalmas szint – mondta Mező Orbán, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának munkatársa.

Bár még az épület kihasználtsága nem jelentős, nagy reményeket fűznek a képzéshez.

- Hosszútávú cél az, hogy legyen a zenei felsőoktatásban egy könnyűzenei képzés. A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara azért állt a kezdeményezés mögé, mert szeretnék, ha a legmagasabb színvonalon tudna ez megvalósulni szakmailag, zeneileg és művészileg. Egy olyan képzést szeretnénk létrehozni, amely valóban értéket tud képviselni. A magyar könnyűzenei élet tele van nagyszerű muzsikusokkal, akik hol itt, hol ott tanultak egymástól. Ha ennek a tanulásnak tudunk egy szervezettebb formát adni, akkor nagyszerűen fog működni a jövőben is – számolt be terveikről dr. Lakatos Péter, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának dékánja.


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!


[related-post post_id="3803005"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!