Helyi közélet

2016.05.03. 10:18

Csak foci

<em>Azért, mert egy zöld bódé mellett ülve, pöttyös bögréből kakaót iszol kiflivel, még nem biztos, hogy te vagy a vécésnéni – tartja az ősi graffiti, és maximálisan egyetértek vele, pusztán külső szemlélődés alapján nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.</em> Szőke Tímea jegyzete.

Azért, mert egy zöld bódé mellett ülve, pöttyös bögréből kakaót iszol kiflivel, még nem biztos, hogy te vagy a vécésnéni – tartja az ősi graffiti, és maximálisan egyetértek vele, pusztán külső szemlélődés alapján nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Szőke Tímea jegyzete.

Néhányan összefüggést látnak aközött, hogy Mészáros Lőrinc polgármester és földbirtokos minap együtt kávézott Bitay Mártonnal, a földárveréseket felügyelő államtitkárral, majd a Nemzeti Földalap még aznap délután visszavont három árverési hirdetményt; egyik a Mészáros által bérelt területet érintette. Szerencsére a Földművelésügyi Minisztérium helyreteszi a dolgokat: mint rámutat, a lapok spekulálnak a „rövid, véletlenszerű találkozó” miatt, azonban a visszavonás csupán technikai jellegű volt és május 30-án kalapács alá kerülnek a földek. Igaz, az ember nem tudhatja előre, kivel fut össze, és az sem róható fel senkinek, ha egy véletlen találkozása kávézásba torkollik, de ha nekem éppen készülnének kihúzni a lábam alól néhány hektárnyi földet, mégiscsak tartózkodnék attól, hogy az ügyben illetékes államtitkárral akkor ápoljam a jó viszonyt. Kívülről nem látszik, hogy csak a fociról beszélgettünk, aztán majd spekulálnak…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában