Vroom vroom vroom

2020.07.02. 14:31

Tesztpályán körözött a debreceni pilótahölgy, nem kímélte az autócsodákat

Keszthelyi Vivien a zalaegerszegi járműipari pályán próbálta ki az Audi két új modelljét.

Fotó: Németh Dániel

A járműgyártó egyik pilótája, Keszthelyi Vivien mindkét autóval a határokat feszegetve tesztelt – tudatta közleményben a VRS Sport Group. Extrém körülményeket szimulálva, három különböző pályaelemen tette próbára őket: dinamikai felületen, kezelhetőségi pályán és az idén májusban átadott fékfelületen (dynamic platform, handling course, breaking platform).

A debreceni születésű versenyző elmondta, nagyon örül, hogy Magyarországon is van már lehetősége olyan teszteket végezni, amelyeket Németországban, a gyártó versenyzőakadémiáján tanult.

Az ifjú pilótahölgy 2018-ban a nemzetközi nagy túraautó kategóriában, egyforma autók között versenyezve Rookie GT bajnok lett, mindössze 17 éves korára már a harmadik bajnoki címét szerezve meg ezzel túraautó kategóriában.

„Távlati céljaim között szerepelt, hogy az autósport mellett fejlesztő pilótaként segítsem a mérnökök munkáját az autóiparban. Hihetetlen, hogy mindezt már 19 évesen megtehetem!”

– osztotta meg gondolatait Vivien.

Fotó: Németh Dániel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában