Magyarország

2008.03.20. 18:28

A nyíregyházi tárgyalóteremből: négy és fél év börtön a vajai gázolónak

<p>Nyíregyháza - Négy év hat hónapos börtönbüntetést adott a megyei bíróság dr. Fázsi László vezette fellebbviteli büntetőtanácsa arra a külföldi férfire, aki ittasan gázolt halálra egy fiatalt, egy másikat megsebesített, majd megpróbált Ukrajnába menekülni.&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/nyiregyhaza-birosag-targyalas-gazolas.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A tanács tagjai voltak még dr. Fekete Magdolna és Lengyelné dr. Katona Piroska. A vádlott Balog Bejla Elekovics 2007. október 20-án éjszaka tartott az általa vezetett autóval Vaja belterületén egy kereszteződés felé, ami előtt a sértett és barátja a kijelölt gyalogátkelőhelyen haladt át.

A két oldal közti járdaszigeten tartózkodtak, amikor a vádlott nagy sebességgel érkezett, és nem követte az út vonalvezetését, hanem egyenesen áthajtott a padkán, a két fiút elütve, majd a sértettet közel harminc méteren át vonszolta magával.

Áttört egy kerítést, és egy udvarban állt meg. A 23 éves sértett azonnal meghalt. A közepesen ittas vádlott kiszállt a kocsiból, azt hátrahagyva elindult, és órákkal később az ukrán határnál fogták el.

A városi bíróságon ezért első fokon 4 év hat hónapos börtönt szabtak ki, ami ellen a védelem fellebbezett. Elsősorban a korábbi bírói gyakorlatra hivatkozva vélte a védelem eltúlzottnak a büntetést.

Az ügyész úgy nyilatkozott, miután sértetti közrehatás nem volt, a vádlott többszörös és kirívóan durva szabálysértése okozta a tragédiát, az ítélet nem számít eltúlzottnak. A bíróság az első fokú ítéletet részben módosította, de a büntetés mértékén nem változtatott, így a 4 és fél éves börtönbüntetés jogerős.

Előzmény:

Halálos gázolás után elmenekült
Egy 23 éves fiatalember vesztette életét, egy pedig súlyosan megsérült, amikor egy autós a kijelölt gyalogátkelőhely közepén lévő szigeten gázolta el őket Vaja belterületén, majd kiugorva a kocsiból elmenekült.

Kapcsolódó cikkek:

Halálos gázolás Vaja belterületén
Egy 50 év körüli férfi vesztette életét, amikor Vaja belterületén egy autó elgázolta.

Halálos gázolás Budapesten
Halálra gázolt egy nőt egy autó Budapesten, az 56 éves asszony szabálytalanul akart átmenni az úttesten.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!