felkészülés a mindennapokra

2020.06.25. 15:34

Összeült a Debreceni Tankerületi Központ

A csütörtök délután rendezett eseményen részletezték a Vámospércsi Mátyás Király Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola infrastruktúrális pályázatát.

Fotó: Matey István

– Fontos számunkra, hogy minden intézményünkben magas színvonalú pedagógiai munkát végezzen a tantestület, pontosan ezért elengedhetetlen az, hogy biztosítsuk az infrastrukturális, személyi és eszköz feltételeket – részletezte Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgató, a Debreceni Tankerületi Központ által rendezett tájékoztatóján csütörtök délután, amely, a Vámospércsi Mátyás Király Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola infrastrukturális pályázatához kapcsolódott. – Kétféle forrásfelhasználással végezzük a feladatunkat, az egyik a költségvetés, a másik a pályázatok folyamatos figyelemmel kísérése, amelyeket intézményeink fejlesztésére használunk fel – folytatta. – Minőségi munkát csak akkor lehet végezni, ha minden feltétel biztosítva van, mi pedig mind a szakmai, mind a műszaki tartalmat is úgy alakítottuk ki, hogy az ellátást vettük alapnak. A projekt magába foglalja a nyelvi– és természettudományos labor kialakítását, valamint azt, hogy a pedagógusok szárnyalni tudjanak, hisz velük együtt a diákok is szállhatnak – tette hozzá.

Fotó: Matey István

Marasztalják a diákokat

A rekordidő alatt megvalósuló projekt legfőbb célja, hogy a jelen kor minden kihívásának megfeleljen. – Azt valljuk városunkban, hogy a legnagyobb érték az ember, így igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a felnövő nemzedék olyan tudást kapjon meg, ami által később a társadalom hasznos tagja lehessen – ismertette Ménes Andrea, Vámospércs polgármestere. – Olyan oktatást akartunk, amely mellett nem kell Debrecenbe utazni a diákoknak azért, ha minőségi tudást kapjanak. Nélkülözhetetlen volt az udvarok újszerű kialakítása, ami hozzájárul az egész napos tanítás kellemesebbé tételéhez. Egy olyan környezetet akartunk, amiben mind a nevelőtestület, mind a diákok örömet lelnek – fűzte hozzá.

Fotó: Matey István

Szülővárost lakóhelynek

A legfőbb cél, hogy minél többen válasszák lakóhelynek a szülővárosukat. – A már meglévő magas színvonalú oktatók mellé olyan körülmények kellettek, amelyek mellett a diákok képesek továbblépni – emelte ki Tasó László országgyűlési képviselő. – A legmodernebb eszközökkel akarjuk a diákokat segíteni, mivel egy gyerek első nyolc éve nem szólhat arról, hogy nem érhet el dolgokat, mert nem a legkorszerűbb városba született. Manapság szívvel élő pedagógusokra van szükség, és a magyar kormány támogatására, ami nélkül nem valósulhatott volna meg a jelenlegi projekt sem – zárta gondolatait.

Vámosi Kira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában