Fejlesztések

2024.04.25. 16:39

Jelentős ráncfelvarrást kaphat a Bem tér Debrecenben

Újabb uniós pályázatok benyújtásáról döntött Debrecen közgyűlése. A tervezett beruházások között szerepel a Bem tér fejlesztése, melynek eredményeként egy játszóteret is kialakítanának a Péterfia utca és a Simonyi út között.

Bekecs Sándor

Uniós forrásból történhet Debrecenben a Bem tér fejlesztése

Forrás: Czinege Melinda

Újabb uniós forrásokra nyújt be pályázatokat Debrecen önkormányzata – erről is döntöttek a képviselők az április 25-ei közgyűlésen. A tervezett fejlesztések között szerepel kerékpárút építése, óvodai intézmények korszerűsítése, valamint a Bem tér jelentős fejlesztése a Péterfia utca és a Simonyi út közötti területen.

bem tér, debrecen, fejlesztés
Uniós forrásból történhet Debrecenben a Bem tér fejlesztése
Forrás:  Czinege Melinda

Játszótér is épülhet a Bem téren

Mint arról korábban beszámoltunk, Kerékpárút épülhet a Nagyerdei körúton a konzervatórium és a Pálma között. A tervek szerint a Pálma étterem és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar épülete közötti szakaszon 626 méter hosszan elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút épül. A Bem tér tervezett fejlesztésével az északi és déli részen a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas területek alakulnak ki a park megújítása, modernizálása révén. Új utcabútorokat helyeznének ki, illetve játszóteret alakítanának ki a területen. A téren található szökőkutat is felújítanák, valamint klímatűrő fasorokat, cserjesávokat ültetnének, többszintes zöldfelületeket létesítenének. Megújulnának a járdák, s új szakaszokat is építenének, valamint a közbiztonság javítása érdekében térfigyelő kamerákat helyeznének ki.

Mindezeken felül pályázik az önkormányzat a Tócóvölgyi lakópark úthálózat-fejlesztésének első ütemére, a Varga utcai bölcsőde, a Levendula Óvoda és az Angyalkert Óvoda korszerűsítésére; továbbá egy tornaszoba építésére a Százszorszép Óvodában, valamint a Kincseshegy utcai orvosi rendelő, VSZSZ Csapó utcai telephelye és a Monostorpályi út 54. szám alatti orvosi rendelő felújítására is.

A közgyűlésen több más ügyben is döntés született:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában