Helyi közélet

2013.09.16. 09:54

Két kézzel a tisztaságért

Hajdú-Bihar - Ők már tettek a település tisztaságáért.

Hajdú-Bihar - Ők már tettek a település tisztaságáért.Az utóbbi évek egy meghatározott napján önkéntesek tízezrei vesznek részt az ország „nagytakarításában”, a lakókörnyezetükben, a természetben eldobott szemét összegyűjtésében. A szombati akcióhoz - országos szervezője a Vidékfejlesztési Minisztérium háttérintézménye, az OHÜ Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft., amely az előkészítésben és a lebonyolításban szorosan együttműködik a Belügyminisztériummal, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal és ezek háttérintézményeivel, valamint más önkéntes szervezetekkel - megyénkből Hajdúszovát is csatlakozott. Vass Sándor polgármester több, mint 120 önkéntesnek mondott köszönetet, akik 50 zsák hulladéktól tisztították meg a települést.

A tépeiek is gyűjtötték a szemetet

Tépe önkormányzata idén is csatlakozott az országos szemétszedési akcióhoz. Kora délelőtt 35 fővel kezdték meg a szemétgyűjtést: általános iskolások és szüleik – kiegészülve az önkormányzati képviselőkkel – három irányban indultak el – tudtuk meg Balogh András polgármestertől.

Az egyik csoport a Derecske-Tépe közötti kerékpárút mentén, míg a másik két csoport a falu belterületén szorgoskodott. A polgármester szerint laposak lesznek a zsákok, mivel a faluban nincs szemét. Az utcák rendezettek, a tépeiek odafigyelnek környezetük tisztaságára. Az akcióhoz hagyományteremtő szándékkal csatlakoztak, s jövőre is bíznak a folytatásban – tette hozzá.

HBN-NYG, BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában