Utazás

2018.10.17. 13:01

Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnep és Darufesztivál

<strong>A Szent Dömötör-napi Behajtás Ünnep és Darufesztivál a puszta és a természet őszi ünnepe. A természet mély álmára készülődik, lehullanak a levelek, utolsó virágaikat bontják a szíki őszirózsák, gyülekeznek a darvak.</strong>

A Szent Dömötör-napi Behajtás Ünnep és Darufesztivál a puszta és a természet őszi ünnepe. A természet mély álmára készülődik, lehullanak a levelek, utolsó virágaikat bontják a szíki őszirózsák, gyülekeznek a darvak.

Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnep és Darufesztivál

2018. október 20.

Hortobágy, Vásártér

Ősz az idő, Dömötör-nap közeledik, a juhászok a juhokat számba veszik.” – a nép ajkán ilyen formában is megőrződött a hagyomány, mely szerint a hideg idő beálltával, vagyis amikor „a jószág havat hoz a hátán” a pásztorok behajtják állataikat a pusztai legelőkről téli szálláshelyükre. Ez a szokás elevenedik meg az idelátogatók számára 2018. október 20-án 14.00-tól Hortobágyon, ahol a Hortobágyi Nonprofit Kft. számadói, pásztorai terelik át a kezük alá adott szürke marhákat, bivalyokat, rackajuhokat a térség jelképévé vált Kilenclyukú hídon.

A Behajtási Ünnep a 10.00-kor kezdődő Darufesztivál keretén belül tekinthető meg, melynek színes programjai – többek között Darujátszóház, népzenei fellépők, a kézműves vásár forgataga,– kínálnak egész napos tartalmas szórakozást.

További információ:

www.hortobagy.eu

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!