Utazás

2017.10.26. 09:10

Repülőjegy foglalás: ha így csinálod, sok pénzt fogsz megtakarítani

A repülővel történő közlekedés minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend, s ez a rendkívül olcsó repülőjegy áraknak is köszönhető.

A repülővel történő közlekedés minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend, s ez a rendkívül olcsó repülőjegy áraknak is köszönhető.

Természetesen előfordulhat, hogy csillagászati összegeket kell kifizetni egy-egy repjegyért, de ez rendszerint akkor szokott előfordulni, ha néhány héttel az utazás előtt foglalunk helyet.

Egyértelműen elmondható tehát, hogy nem mindegy, mikor történik a repülőjegy foglalás. A statravel.hu információi szerint arra is érdemes odafigyelni, hogy honnan indul a kiszemelt járat, de az utazás időpontja is kiemelt jelentőséggel bír a repülőjegy árakat illetően. Cikkünkben most néhány hasznos információval kívánunk szolgálni azoknak, akik külföldi utazást terveznek a közeljövőben.

Gyors és biztonságos

Külföldi utazás előtt állva sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon az autós vagy repülős utazás mellett tegyék le a voksot. Ha autóval utazunk, akkor lehetőségünk nyílik az útba eső városokat és nevezetességeket felkeresni. Ez az előnye egyértelműen az autó mellett szól, viszont vannak olyan úticélok, melyek esetében kizárólag csak a repülős utazás kerülhet szóba. Az internet kínálta kényelmet kihasználva gyorsan kiválaszthatjuk a minden szempontból ideális járatot, és a foglalástól a fizetésig és az online becsekkolásig minden szükséges teendőt elintézhetünk.

Számos statisztika alátámasztja azt is, hogy a repülős utazás sokkal biztonságosabb, mintha közúton, autópályán igyekeznénk megtenni több ezer kilométert. Nem véletlen tehát, hogy őszi hosszú hétvégék, last minute nyaralások vagy európai városnézések alkalmával legtöbben már a légitársaságok kínálta lehetőségeket választják.

Figyeljünk az időpontokra!

Sokan vannak abban a helyzetben, hogy időponthoz kötött az utazás. Ha ilyenkor spórolni szeretnénk a repülőjegy árán, akkor törekedjünk arra, hogy minél előbb megtörténjen a foglalás. A szakemberek szerint az ideális idő ehhez körülbelül másfél-két hónappal az indulás előtt van. Ugyan előfordulhat, hogy az utolsó percben kedvező áron juthatunk repülőjegyhez, de ennek kiszámíthatatlanságára legtöbbször nem adhatunk.

Ha szabadidős elfoglaltságot tervezünk, és a munkahelyi kötöttségekből is igényeink szerint szabadulhatunk el, akkor érdemes válogatni az indulási időpontok között. Pénteken rendszerint drágábbak a jegyárak, mintha szerdai napon indulnánk. Érdemes az éjszaka felszálló járatok között is körülnézni, ugyanis ezekre a repülőjegy szintén kedvezőbb áron elérhető.

A fapados is lehet megfelelő!

A repülőjegy megvásárlásán a legtöbbet akkor spórolhatunk, ha a fapados járatok mellett tesszük le a voksot. Legalábbis tény, hogy sokan ezt gondolják. Ugyan kétségtelen, hogy rövid utazások alkalmával tökéletesen megfelelőek lehetnek ezek a légitársaságok is, de a repülőjegy foglalás időpontjától függően a hagyományos légitársaságok árai sem megfizethetetlenek.

Azt mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy a fapados járattal esetleg félreeső reptéren történik majd a landolás, és az is előfordulhat, hogy a csomagok feladásának költségét nem tartalmazza a repülőjegy ár. Ha minden információ birtokában hozzuk meg a döntést, akkor nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

Repülőjegy foglalás és szálláskeresés online

Nem csak a repülőjegy foglalása és kifizetése történhet online, hanem az utazásszervezés szerves részét képező szállás megtalálása és elrendezése is. Többféle olyan weboldal közül is válogathatunk, ahol országtól és várostól függően szűrhetjük a szálláshelyek találatait, így valóban néhány kattintással rábukkanhatunk a számunkra megfelelő hotelre, apartmanra, vendégházra vagy wellness szállodára.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!