Uncategorized

2012.10.09. 15:46

Hajrá Futás! – indul a sorozat

Futás - Hat hónapon át, októbertől márciusig mérettethetik meg magukat a futás szerelmesei.

Futás - Hat hónapon át, októbertől márciusig mérettethetik meg magukat a futás szerelmesei.Idén is, immár hatodik alkalommal rendezi meg a Friss Oxigén Alapítvány az Oxigén Kupát. Az évről-évre egyre több résztvevőt vonzó hat fordulós erdei futóverseny-sorozat – mely havonta egy versenyt tartalmaz – ebben az évben október 13-án, szombaton indul. – A sorozat célja a versenyzés biztosítása közép- és hosszútávfutók, illetve más sportágak művelői és az amatőr futók részére a téli időszakban, valamint a futás és az egészséges életmód népszerűsítése minden korosztály számára. Hajrá Futás!, ahogy a jelszavunk mondja – tudtuk meg Áts Lászlótól, a megmérettetés egyik szervezőjétől az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatón. – Az idei első fordulón lesz egy rendkívüli meghívásos „verseny” is, ahova négy évtized (az 50-es, a 60-as, a 70-es és a 80-as évek) legjobb közép- és hosszútávfutó atlétáit invitálták meg, Szántó Tamás például amerikából jön haza csak a viadal kedvéért – számolt be az érdekességről a másik szervező, Cseke István. A futólegendák különszámban részt vesz majd Dr. Aradi János, egykori válogatott, országos bajnok atléta is, aki örömét fejezte ki, hogy ott lehet az indulók között, hiszen ahogy mondta: – Ez egy csodálatos versenysorozat, aminek az egyszerűségében van a nagyszerűsége.

Amit tudni érdemes

A verseny helyszíne idén is a Nagyerdő, a rajt 500 méterre a temető sarkától, befelé az erdőben lesz. Az erőpróbán részt vehetnek sportegyesületek leány, fiú, női és férfi versenyzői valamennyi korosztályban gyermekektől a szeniorokig, valamint a lelkes amatőrök. A gyermekeknek (1-7 év) 1,5 kilométeres távot, az ifjúsági korúaknak (7-18 év) 2,5 kilométert, míg a felnőtteknek (nyílt kategória) pedig 5 és 10 kilométeres versenyszámot kell teljesíteni. Nevezési díj nincs, jelentkezni előzetesen a www.frissoxigen.hu honlapon, vagy személyesen a verseny előtt a helyszínen lehet.

A Friss Oxigén Alapítvány másik rendezvénye az Oxigén Nagyerdei Maraton, melyet harmadik alkalommal szerveznek meg, ebben az évben november 3-án. A helyszín szintén a Nagyerdő, a résztvevők maratoni és félmaratoni számban indulhatnak. Nevezési díj nincs. Jelentkezni online regisztráció formájában a www.frissoxigen.hu honlapon, illetve e-mailen, az [email protected] címen és telefonon, a 30/695-3880-as számon lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!